RASKOPANI ZG KVART

Novac se troši, radovi stoje: Za obnovu igrališta dali 700 tisuća kuna, zaboravili ključnu stvar

Bageri su asfalt razrovali dva dana prije izbora pa stali, a novi šef gradske četvrti kaže da nije napravljena projektna dokumentacija
 Marko Todorov/Cropix

Na igralište u Bijeniku su 13. svibnja, dva dana prije lokalnih izbora, došli bageri i uz glasne zvukove razrovali asfalt. Djeca su se ponadala da će konačno dobiti teren na kojem će se moći baviti sportom ali to se nije dogodilo. Kako su nam još tada objasnili roditelji zaigrane djece, čim su došli rezultati izbora radovi su prestali.

Igralište, udaljeno svega stotinjak metara zračne linije od Oltara Domovine u Medvedgradu, je tada, krajem lipnja bilo neupotrebljivo - golovi polegnuti na pod, šljunak umjesto asfalta i svuda razasuto smeće. Jutarnji je objavio priču o igralištu na adresi Bijenik 162 za čiju je renovaciju u zadnje dvije godine izdvojeno 700 tisuća kuna, ali ono nije obnovljeno.

image
Marko Todorov/Cropix

Od dana objave teksta prošlo je skoro četiri mjeseca, a situacija na igralištu je i dalje ista. No, priča je postala još apsurdnija. Kako nam je kazao novi predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec, Dražen Lučanin (Možemo!), prije početka radova za njih nije napravljena projektna dokumentacija pa je sve stalo.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

Predsjednik prošlog saziva Vijeća u Črnomercu, Josip Jelić (HDZ), je na ljeto ustvrdio da se čeka posebna dozvola Vodoopskrbe i odvodnje za rješavanje problema slivnih vode i njihovim priključivanju na postojeću mrežu. Također je napomenuo kako su se planovi za obnovu igrališta radili više od godinu dana.

image
Marko Todorov/Cropix

- Radovi su krenuli za vrijeme prošlog saziva vijeća. Mi smo ga zatekli u stanju kakvom je, a problem je nastao u tome što nije napravljena projektna dokumentacija. Ilegalno je napravljena rasvjeta, a odvodnja nije bila napravljena kako treba - priča Lučanin i naglašava da cijela procedura uređivanja igrališta nije napravljena prema propisima.

Trenutno je, kaže Lučanin, u procesu izrada projektne dokumentacije. Rekao je kako za ilegalno sagrađenu rasvjetu dokumentaciju ishođuje Ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a dok gradska četvrt pokriva izradu projektne dokumentacije.

image
Marko Todorov/Cropix

- Projekt je trenutno u izradi, a igralište će biti renovirano sljedeće godine - ističe Lučanin dodavši da će krajnje cijenu obnove igrališta, za koju je 2020. utrošeno 406 tisuća kuna, a ove godine 295 tisuća, znati tek kad se napravi projektna dokumentacija.

Djeci će do tada igralište biti - neupotrebljivo.

image
Marko Todorov/Cropix

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:03