NOVA POVEZANOST U POGLAVARSTVU

NOVI DETALJI O NEVISTIĆIMA U GRADSKOJ UPRAVI Posao je dobio i pročelnikov kum, kao i njegova supruga i sin, karijeru u Gradu gradi i budući zet...

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Agencija za zaštitu osobnih podataka provest će nadzor nad objavljenim registrom zaposlenika gradske uprave kako bi se utvrdilo je li prekršen Zakon o zaštiti osobnih podataka.

Na stranicama Grada prije nekoliko dana osvanuo je popis s imenima i prezimenima svih 2642 zaposlenika Poglavarstva, s uredima u kojima su zaposleni. Neki su se zapitali jesu li time prekršena osnovna prava o zaštiti osobnih podataka, na što je Agencija odgovorila načelno.

- Potrebno je naglasiti da su objavljeni podaci usko vezani uz rad pojedinog gradskog službenika i takva objava ne predstavlja veće zadiranje u njihove osobne podatke. Isto tako, objava se može opravdati potrebama transparentnog upravljanja, pri čemu Grad Zagreb mora balansirati između objave osobnih podataka i interesa pojedinaca da zaštite svoju privatnost - pojašnjava ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Anto Rajkovača.

Napominje kako će po završenom nadzoru javnost biti obaviještena o rezultatima putem web stranice Agencije.

Nakon objave registra zaposlenika gradske uprave, u javnosti su se pojavila još neka sumnjiva imena i prezimena koja bi mogla biti povezana sa slučajem Nevistić zbog kojeg je do objave i došlo. U uredu za mjesnu samoupravu, na čijem čelu je Zoran Nevistić, posao je dobio i njegov kum Jadran Barišić. Kako ne bi bio usamljen, u gradskoj upravi su zaposleni i njegova supruga te sin. Marina Barišić radi kao telefonistica u Uredu gradonačelnika, a Luka Barišić je stručni referent za rad gradske četvrti i mjesnih odbora u Gradskom uredu za mjesnu samoupravu.

Mjesta je navodno bilo i za budućeg zeta Zorana Nevistića, dečka nove ravnateljice Zagrebačkog plesnog centra Martine Nevistić. Riječ je o Slavenu Vukobratu, koji radi u uredu za mjesnu samoupravu čiji šef je njegov tast Zoran. Prema nekim informacijama, u samo dva mjeseca došao je na čelo ureda za aglomeracije.

I dok gradonačelnik Bandić priče o nepotizmu u gradskoj upravi naziva spinom, Zoran Nevistić se ne javlja na telefon niti pojavljuje u javnosti od kad je afera izbila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:19