S KOSILICOM U SKUPŠTINU

Novi performans bivše Bandićeve suradnice: ‘Ovako sam odjevena jer vam želim objasniti zašto Zagreb izgleda kao džungla!‘

‘Tomašević je kupio šest kosilica, platio je 100 tisuća eura svaku. Jedan se odmah pokvarila, dvije se ne koriste...‘

Gordana Rusak s kosilicom u gradskoj Skupštini

 Damjan Tadic/Cropix

Nekadašnja suradnica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića Gordana Rusak pojavila se danas u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u uniformi djelatnika Zrinjevca, a ponijela je i kosilicu. Riječ je o prvom zasjedanju nakon ljetne stanke.

Aktualnim satom dominirali su gorući problemi Zagreba: gospodarenje otpadom, uvođenje najviše stope poreza na dohodak te gradski stanovi.

Rusak je predsjednica Kluba zastupnika "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnost", a u posebnom priopćenju medijima rekla je da je njezina stranka od gradonačelnika Tomislava Tomaševića tražila da podnese izvješće o stanju i mjerama koje se provode nakon nevremena.

- Po onome što su dosad pokazali mi ćemo nakon Božića na našim ulicama imati božićna drvca zajedno s porušenim stablima iz srpanjske oluje, sarkastično je komentirala.

image

Gordana Rusak s kosilicom u gradskoj Skupštini

Damjan Tadic/Cropix
image

Gordana Rusak s kosilicom u gradskoj Skupštini

Damjan Tadic/Cropix

U priopćenju je napomenula kako je Tomašević nabavio kosilice znakovitog imena Amazon koje, kako je napisala, sasvim lijepo pristaje uz džunglu u koju se sve više pretvara Zagreb. Očito se referirala na zarasle zelene površine diljem Zagreba zbog kojih stanovnici već tjednima negoduju. Gradonačelnik se, podsjetimo, pravdao kako ‘trava raste kao luda jer od svibnja imamo tropsku klimu i obilne padaline‘.

Rusak tvrdi da je kupljeno šest takvih kosilica, a da je svaka koštala 100.000 eura: - Jedna od njih se odmah pokvarila pri prvoj košnji, a dvije stoje parkirane u Zrinjevcu na Remetinečkoj cesti i ne koriste se. Te kosilice nisu adekvatne za košnju u gradovima, točnije ne mogu kositi parkove jer zbog veličine stroja ne mogu proći oko drveća, tvrdi Rusak.

Ona u priopćenju tvrdi da će na dobitku biti samo firma s kojom je sklopljen ugovor o održavanju, a kako je doznala od dobro informiranog izvora u Zrinjevcu, radni sat te tvrtke iznosi 200 eura.

Gordana Rusak u priopćenju tvrdi da je stanje trenutno takvo da jedan djelatnik kosi cijeli istočni dio grada, te da s poluispravnim strojem kosi 2,5 milijuna kvadratnih metara. Dodaje kako zbog takvog stanja djelatnici napuštaju Zrinjevac te da je to razlog zbog kojega nema dovoljno ljudi niti strojeva za košnju.

image

Tomislav Tomašević

Damjan Tadic/Cropix

Iznijela je podatak da cijelo Folnegovićevo naselje, koje ima površinu od gotovo 400.000 četvornih metara, u Zrinjevcu pokrivaju tek dva djelatnika.

- Zagreb sve više sliči Kabulu, a ne srednjoeuropskoj metropoli. Nakupljaju se štakori i zmije, a i divlje svinje su nam sve češći gosti, upozorila je Rusak, podsjetivši da mjesec i pol nakon nevremena u Zagrebu još uvijek imamo porušena stabla koja prijete građanima.

Podsjetimo, još u siječnju je zastupnica Rusak na sjednicu Skupštine došla s velikom pločom obješenom oko vrata na kojoj je ispisala dvije poruke: Zagreb jednako Pjongjang i Zagreb jednako Napulj. U travnju se, primjerice, pojavila s pregačom Dani jagoda te je u košarici donijela jagode s natpisom: Alergičan na zagreb(ačke). Živio uvoz!

image

Gordana Rusak u travnju na sjednici

Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:42