StoryEditor
'BANDIĆU - DOSTA JE!'

NOVI PROSVJED PROTIV BANDIĆA 17. TRAVNJA Udruge ponovno pozvale građane da na svojim prozorima i balkonima glasno prosvjeduju

Milan Bandić
 Srđan Vrančić / CROPIX

Zagreb te zove, Pravo na grad i Zelena akcija pozvali su u ponedjeljak sve građane na još jedan prosvjed 17. travnja na svojim prozorima i balkonima protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za kojeg kažu da nije dorastao nositi se s kriznom situacijom.

"Pozivamo sve građanke i građane Zagreba da u petak, 17. travnja u 19 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je", stoji u priopćenju udruga.

Ističu kako je Zagreb pogođen pandemijom koronavirusa i potresom, a vodi ga gradska uprava na čelu s Bandićem "koji iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom".

Udruge su stoga pozvale građane da, kao i prije desetak dana, na svojim prozorima i balkonima izraze nezadovoljstvo i podrže sljedeće zahtjeve.

Traže da se svima koji su u potresu izgubili dom osigura smještaj u stanovima kojima Grad upravlja te da obnova mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća. U izradi planova obnove traže da Grad i država moraju kao ravnogpravnog sudionika uključiti i stručna udruženja i poštivati njihove zahtjeve.

"U borbi protiv pandemije tražimo konkretne mjere zaštite javnog zdravlja, a ne demagogiju nesposobnog gradonačelnika", ističu iz udruga.

Dodaje se da je organizatorica prošlog prosvjeda dobila upozorenje policije da će idući put biti sankcionirana zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Ne želimo pristati na situaciju u kojoj su mirni prosvjedi podložni prekršajnim kaznama, dok istovremeno živimo u gradu u kojem gradonačelnik slobodno i sustavno ugrožava naše zdravlje i živote", poručuju iz udruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 13:19