BISTRO FAJN

NOVI ZAGREBAČKI RESTORAN U prostoru bivšeg Prasca na Gornjem gradu otvoren bistro s dnevnim jelima

Glavni kuhar Vedran Stojanec je prije radio u Prascu s Galvagnom
 Damjan Tadic / CROPIX
Glavni kuhar Vedran Stojanec je prije radio u Prascu s Galvagnom

U prostoru u kojem je nekad bio poznati gornjogradski restoran Prasac, prije nekoliko dana otvoren je novi bistro Fajn.

Novi vlasnici, dugogodišnji ugostitelji Ivana i Damir Pustišek, svoju ponudu opisuju kao autohtone hrvatske delicije, pripremljene s lokalnim namirnicama.

Za kuhinju je zadužen chef Vedran Stojanec, koji je radio u Prascu i prošao školu poznatog kuhara Dine Galvagna. On objašnjava kako je ponuda tipična za bistro, da se bazira na dnevnim jelima osmišljenima taj dan nakon nabavke na placu te da će biti zastupljene sve hrvatske regije od Dubrovnika do Slavonije.

- Otvaramo u 13 sati, a jela počinju izlaziti iz kuhinje pola sata kasnije. Kuhinja završava u 22, a restoran radi do 23 sata - kaže chef Stojanec. Kao specijalitete navodi miljevački pršut, kozji sir, papr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 00:41