BISTRO FAJN

NOVI ZAGREBAČKI RESTORAN U prostoru bivšeg Prasca na Gornjem gradu otvoren bistro s dnevnim jelima

Glavni kuhar Vedran Stojanec je prije radio u Prascu s Galvagnom
 Damjan Tadic / CROPIX

U prostoru u kojem je nekad bio poznati gornjogradski restoran Prasac, prije nekoliko dana otvoren je novi bistro Fajn.

Novi vlasnici, dugogodišnji ugostitelji Ivana i Damir Pustišek, svoju ponudu opisuju kao autohtone hrvatske delicije, pripremljene s lokalnim namirnicama.

Za kuhinju je zadužen chef Vedran Stojanec, koji je radio u Prascu i prošao školu poznatog kuhara Dine Galvagna. On objašnjava kako je ponuda tipična za bistro, da se bazira na dnevnim jelima osmišljenima taj dan nakon nabavke na placu te da će biti zastupljene sve hrvatske regije od Dubrovnika do Slavonije.

- Otvaramo u 13 sati, a jela počinju izlaziti iz kuhinje pola sata kasnije. Kuhinja završava u 22, a restoran radi do 23 sata - kaže chef Stojanec. Kao specijalitete navodi miljevački pršut, kozji sir, paprikaš s kunićem, gregadu od hobotnice, domaće njoke...

Vlasnici kažu kako su u osmišljavanju menija preuzete ideje iz Prasca, ali su i srušene neke granice tog restorana: povećane su porcije, uveden ručak, snižene cijene...

Interijer nije značajnije promijenjen, ali je obnovljen. Nagasak je stavljen na kuhinju, ponudu i okus hrane, i premda su tek prije nekoliko dana otvorili, već su ih gosti prepoznali i pojavljuju se u sve većem broju.

Bistro Fajn, Vranyczanyjeva 6

Radno vrijeme: 13 - 23 sata

Cijene: juhe 25 kn, kolač 20 kn, glavna jela 75 - 100 kn, čaša vina od 20 kuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:05