DOSAD NEVIĐENO

Novi zaplet gorućeg problema u Zagrebu: Na nekim kantama za smeće u centru osvanuli - lokoti!

Iz Zagrebačkog holdinga objašnjavaju kako se spremnici za otpad zaključavaju u dogovoru stanara zgrade, a ne s njima
 Antonija Vulić

Smeđe, crne i zelene kante svakodnevica su zagrebačkih ulica, no kante s lancima i lokotom ipak su rijetkost.

Onaj tko je prošao Ulicom Božidara Adžije mogao je primijetiti da se dvije kante za miješani komunalni otpad, jedna za biootpad i kontejner za papir, nalaze pod ključem ispred restorana Korkyra. Restoran je zatvoren zbog godišnjeg odmora, objašnjenje vlasnika nismo uspjeli dobiti ni preko telefona, a ni djelatnici poslovnog prostora u blizini ne znaju o čemu je točno riječ.

image
Antonija Vulić

- Ne znam kada su to stavili, ali čula sam kako su imali problema jer su iz susjednih zgrada donosili svoje smeće i bacali u njihove kontejnere, prisjeća se jedna od naših sugovornica.

Iz Zagrebačkog holdinga objašnjavaju kako se spremnici za otpad zaključavaju u dogovoru stanara zgrade, a ne u dogovoru s njima.

image
Antonija Vulić

- Predstavnici stanara katkad naprave lokot i daju stanarima ključeve pa na dan odvoza kontejner ostavljaju otključanim - kažu iz Holdinga.

Jedan od glavnih razloga za takvo dodatno osiguranje je nerazvrstavanje otpada.

image
Antonija Vulić

- Nastaje problem ako zgrade nemaju mjesto gdje bi držale spremnike i onda ih ostavljaju na cesti, a onda bilo tko može ubaciti razno smeće u krive spremnike pa dolazi do još većeg problema, a to je da Čistoća ne smije odvoziti otpad koji nije dobro razvrstan - poručuju nam za kraj iz Holdinga.

Ako imate gradsku priču, javite se na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:40