RADOVI NA BOLNICI

Novo klizište u Zagrebu: ‘Tekle su bujice blata, razlomio se asfalt, zvali smo i policiju...‘

Stanari Vrtlarske kažu da je gradilište pregledao i dogradonačelnik Luka Korlaet a za sve krive radnike koji su posjekli šumu

Klizište u Vrtlarskoj

 Ana Ljubičić/Jutarnji list

U širem centru Zagreba otvorilo se novo klizište, a zbog toga je popucao i asfalt na nogostupu i dijelu ceste u Vrtlarskoj ulici. Prema riječima susjeda, direktni uzrok su radovi na obnovi KBC-a Sestre Milosrdnice koji je nakon što je stradala u potresu ušao u proces obnove.

Zbog toga su uz cestu, tvrde susjedi, radnici posjekli šumu, a s njom i korijenje drveća i navezli golemu količinu zemlje. Sad to brdo stvara veliki pritisak na ulicu koja je počela pucati.

image
Ana Ljubičić/

Tijekom dana krenula je i sanacija klizišta, koje je ograđeno, a radnici su bagerom počeli kopati zemlju. Dodatne informacije nisu mogli dati, s obzirom na to da je uglavnom riječ o stranim državljanima, a vozači bagera koji su i htjeli pričati pozivali su se na glavnog inženjera kojeg na gradilištu u tom trenutku nije bilo.

image
Ana Ljubičić/

Klizište je nastalo još prošle srijede, a radnici nam kao uzrok neslužbeno navode velike količine oborina. Zemlju koju su prošlih mjeseci selili po gradilištu sada odvoze s kritične lokacije.

Stanare Vrtlarske gradnja parkirališta za bolnicu ljuti od samog početka, govore, a upozoravaju da radnici nisu smjeli iščupati drveće s korijenjem koje je do sada, po njihovom mišljenju zadržavalo podzemne vode.

Prije tjedan dana na lokaciju je pozvana i policija, zbog golemih količina blata koje je tamo nastalo, a na terenu je bila i inspekcija. Stanari kažu da su na klizištu vidjeli i dogradonačelnika Luku Korlaeta.

image
Privatna Arhiva/

-Inženjeri nemaju pojma što rade, dolazili su čak i iz plinare jer su mislili da će morati isključiti i struju i plin – žali se prvi susjed gradilišta koji nam je pokazao vodu koja izvire iz rupa u kojoj je do sad bilo drveće. Stanari ulice su uplašeni da će klizište oštetiti vodovod, kanalizaciju, pa čak i telefonske žice. Kako kažu, silne prašine s gradilišta više se ne otvaraju ni prozore.

image

Google Street View snimka Vrtlarske kada je još umjesto golog brda na istoj lokaciji bila šuma

Google Street View

KBC Sestre milosrdnice obnovit će šest objekata: Upravnu zgradu, zgrade Interne 2 i 3, zgradu 7 Kliničkog zavoda za kemiju i endokrinologiju, zgradu 4 Klinike za očne bolesti i Klinike za kožne i spolne bolesti te zgradu 9 Klinike za kirurgiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 13:17