AFERA AGRAM

Novo medicinsko vještačenje Slobodana Ljubičića: Raspravno nesposoban, a putuje u inozemstvo i čini prometne prekršaje

Ljubičić je jučer bio pozvan, no na raspravu nije došao. Poslao je dopis da se zbog svojega zdravstvenoga stanja ne može odazvati
Slobodan Ljubičić
 Ronald Gorsic/Cropix

Slobodana Ljubičića, bivšega predsjednika Uprave ZG Holdinga, i jednoga od najbližih suradnika pokojnoga zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, ponovno će se medicinski vještačiti kako bi se vidjelo je li raspravno sposoban, odnosno može mu li se nastaviti suđenje u tzv. Aferi Agram, nakon što je prije godinu i pol dana zbog zdravstvenoga stanja bio proglašen trajno nesposobnim za suđenje, a postupak protiv njega bio je razdvojen.

Naime, novo medicinsko vještačenje danas je predložio Uskok dostavivši sudskome vijeću kojim predsjeda sutkinja Rahela Valentić podatke prema kojima Ljubičić u posljednjih godinu dana, automobilom uredno putuje u inozemstvo, čini prometne prekršaje te uredno plaća kazne, a i kandidirao se na prošlim lokalnim izborima na listi stranke "Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić 365" za jedan zagrebački mjesni odbor.

Ljubičić, koji je jučer bio uredno pozvan, na raspravu nije došao već je poslao dopis prema kojemu je zbog svojega zdravstvenoga stanja ne može odazvati, pogotovo jer mu zbog narušena zdravlja prijeti opasnost da se zarazi Covidom, pa je ročište održano bez njega.

Uskok je zatim vijeću dostavio izvještaj PNUSKOK-a u kojemu je policija pobrojala ukupno 8 evidentiranih Ljubičićevih prelaza državne granice u proteklih godinu dana, prema Srbiji, BiH i Sloveniji, uglavnom u osobnom automobilu. Posljednji prelazak dogodio se prije tjedan dana kada je Ljubičić automobilom otišao u Srbiju preko Bajakova te se vratio istoga dana.

Također, policija je evidentirala da Ljubičić u veljači i ožujku ove godine dva puta počinio prometni prekršaj jer je prebrzo vozio i to na području Splita i Slunja, a obje kazne je uredno podmirio na licu mjesta. Prema nalazu vještaka iz siječnja 2020. godine Ljubičić je bio trajno nesposoban pratiti suđenje i to zbog ozbiljno narušenih kognitivnih funkcija zbog čega nije u stanju raspoznavati predmete i osobe.

"Ovo su podaci koji apsolutno nalažu da se napravi novo vještačenje.", rekla je jučer sutkinja Valentić nakon prijedloga Uskoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:01