BIZARNA INSTALACIJA

Novo ruho najpoznatijeg balkona u Hrvatskoj: Stigla inspekcija, pogledajte kako sada izgleda

Riječ je, inače o balkonu u vlasništvu gospođe I.K. koja ga je, nezadovoljna postojećim dimenzijama, odlučila proširiti
 Damir Krajac/Cropix

Balkona na adresi Vrbanićeva ulica 1, koji je na tri dana postao najpoznatiji u Zagrebu, više nema. Jutarnjem listu to su potvrdili iz Državnog inspektorata čiji su djelatnici danas izašli u izvide.

- Ovim vas putem informiramo da je po obavljenom inspekcijskom očevidu na licu mjesta utvrđeno kako je predmetna dogradnja uklonjena. Inspekcijski postupak je u tijeku - kazali su nam iz DIRH-a.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Fotografija sada već čuvenog balkona proširila se društvenim mrežama i medjima poput požara nakon što ga je netko od susjeda fotografirao i objavio na Facebooku. Riječ je, inače o balkonu u vlasništvu gospođe I.K. koja ga je, nezadovoljna postojećim dimenzijama, odlučila proširiti.

Za to je, rekli su nam susjedi, unajmila građevinskog radnika čija je tvrtka izvodila radove u susjednom ulazu. On je u fušu razvalio beton i instalirao drvenu konstrukciju koja je povećala njegove dimenzije. Sve je učvrstio drvenim temeljima.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Napravljeno je to još u svibnju prošle godine, a sama I.K. je taj građevinski pothvat najavljivala i prije zagrebačkog potresa. I susjeda s kojim smo razgovarali zamolila je da joj to napravi, no on na ponudu nije pristao. Instalaciji su se mogli "diviti" samo stanari bloka zgrada jer se nalazila u unutrašnjem dvorištu, u njegovom samom kutu.

Kad smo u subotu posjetili čuveni balkon, vlasnica je na njemu držala biljku nalik palmi, tegle, kašete i razne krpe. Stanari su nam rekli da su Državnoj inspekciji susjedine ekshibicije prijavili u lipnju prošle godine, no iz DIRH-a su za vikend tvrdili kako prijavu nisu dobili, nego su sami odlučili reagirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:38