COVID U METROPOLI

Objavljeni novi podaci za Zagreb, Šostar: ‘Ovo je puno bolje, brojke su bile stravično visoke‘

U Zagrebu je 211 novooboljelih od covid-19 i ukupno 2315 aktivnih slučajeva, priopćio je u utorak Zavod Andrija Štampar
Testiranje na koronavirus u na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar
 
 Damjan Tadic/Cropix

U Zagrebu je 211 novooboljelih od covid-19 i ukupno 2315 aktivnih slučajeva, priopćio je u utorak Zavod Andrija Štampar.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" u protekla 24 sata obavljeno je 1010 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 103 nalaza bila pozitivna.

Mjera samoizolacije izrečena je za 896 osoba.

Od 199 obrađenih pozitivnih osoba 48 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 56 su kontakti COVID pozitivnih osoba, a 22 osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi. Za 14 osoba obrada je još u tijeku.

Kod pet osoba moguća je izloženost na radnom mjestu. Četvero djece školske dobi na obradi je u školskoj medicini, a 33 osobe obrađene su kod liječnika obiteljske medicine. Također, 12 je osoba doputovalo iz Njemačke, BiH, Srbije, Nigerije, Austrije, Mađarske i Velike Britanije. Kod pet je osoba moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 24 korisnika i devet djelatnika.

Utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 15 učenika i dva nastavnika pa je mjera samoizolacije određena za 230 učenika osnovnih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 12 osoba, kaže se u priopćenju.

Ravnatelj Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar izrazio je zadovoljstvo padom broja novooboljelih.

'Ovo je puno bolje nego što je bilo, ja vas podsjećam da su brojke bile stravično visoke. Očito smo došli pameti, ja bih se usudio tako reći. Počeli smo poštivati mjere i rezultat toga je upravo ovo smanjenje brojki koje nam daje nadu za bolju budućnost, izjavio je Šostar za Hrvatski radio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:52