NOVI KAOS U ZAGREBU

Obnova je trajala četiri godine, spiskani su milijuni, a Oktogon nakon prve jače kiše - pliva u vodi!

To se već lagano povlači. Čistoća će izaći na teren i riješiti situaciju. Nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca, kažu iz Grada

Poplava u prolazu Oktogon 

 Vanesa Pandzic/CROPIX

Obnova je trajala više od četiri godine, a samo godinu dana nakon iste, zagrebački Oktogon pliva u vodi i to nakon prve obilnije kiše. Zagrepčani koji su svoju nedjelju odlučili provesti u šetnji gradom, jedan od najljepših prolaza ipak su morali izbjegavati, a to ih čudi jer je obnova stajala više od 2 milijuna kuna. Boje se kakva će situacija biti na jesen kad kiše budu učestale.

image

Poplava u prolazu Oktogon

Vanesa Pandzic/CROPIX

Iz Grada nam objašnjavaju kako nije problem u krovu te da ovo nema veze s obnovom. Prema prvim procjenama misle da je riječ o kanalizaciji koja nije mogla primiti toliku količinu vode i zbog toga je dio ostao u prolazu.

- To se već lagano povlači, ali će Čistoća izaći na teren i riješiti situaciju. Nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca jer nema nikakve štete. Jučer je u kratkom vremenu pala kiša velikoga obujma. Detalje ćemo znati ovih dana kada napravimo procjenu, za sada nema potrebe za radovima - objasnili su nam iz Grada.

image

Poplava u prolazu Oktogon

Vanesa Pandzic/CROPIX

Umjesto 12, obnova trajala 53 mjeseca

Prisjetimo se kako je obnova Oktogona krenula još 2017. kad je tadašnji gradonačelnik Milan Bandić rekao da će ona trajati 12 mjeseci, a trajala je 53. Mnogi su se bojali za to vrijeme uopće prolaziti Oktogonom zbog skela koje su izgledale zastrašujuće, a nakon potresa mislili su kako je prolaz oštećen te da bi mogli stradati ako ondje budu prolazili.

Cijela situacija otežava rad obrtnika koji su ondje imali dućane. Teže su poslovali jer su mušterije mislile kako su zbog radova i oni zatvoreni. Jedini dan, kad su zapravo i bili zatvoreni, bio je na dan petrinjskoga potresa zbog nestanka struje.

image

Poplava u prolazu Oktogon

Čitatelj
image

Poplava u prolazu Oktogon

Vanesa Pandzic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:48