BRUNINA VOJSKA

‘Obnovili smo više kuća od države, za ženu skupili 380.000 eura, ali reakciju kao za Korinu nikad nisam vidio...‘

Uz pomoć 30 tisuća ljudi Bruno iznova ispunjava svoje 17 godina staro obećanje - jedno dobro djelo svaki dan

Četiri tisuće poklona djeci za Sv. Nikolu

 /Bruno Lerotić

Inače sam skroz hladan lik, kaže mi 36-godišnji humanitarac iz Zagreba Bruno Lerotić, čovjek s 30 tisuća pratitelja na Instagramu s kojima je prikupio pomoć za obnovu oko 140 kuća u Slavoniji.

Prvo su on i njegovi humanitarci reagirali nakon potresa u Petrinji, potom su u manje od tri dana prikupili spasonosnih 380 tisuća eura za nužnu injekciju ženi iz Pule, a u samo dva dana osigurali su 37 tisuća eura za kuću jednoj obitelji, ali to su tek neki od primjera.

U razgovoru Bruno stvarno djeluje kao hladan lik, što je neočekivano za altruista, no razlog je to što se nad tuđim sudbinama ne sablažnjava nego djeluje. Ispričao mi je kako je sve počelo, ali je inzistirao da se njegove slike ne stavljaju kako fokus ne bi bio na njemu.

Prije 17 godina prvom zarađenom plaćom kupio je skupu jaknu i sjeo u tramvaj. Nakon što je uočio beskućnika, prošlo mu je kroz glavu da se upravo odjenuo u nečije dvije-tri stanarine pa je skinuo jaknu i pokrio ga. Smrzavajući se do doma, obećao si je ubuduće svaki dan činiti jedno dobro djelo. "Shvatio sam da ne treba težiti ničemu iznad osnovnih potreba. Okreni se oko sebe i nađi nekoga koga treba pogurati", rekao mi je Bruno, ugostitelj i pokretač uspješne tvrtke za začine i dehidrate koja posluje od 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:53