DOBRE VIJESTI ZA ZAGREPČANE

Od 1. lipnja sat parkiranja u 1. zoni 10 umjesto 12 kuna. Saznajte i ostale promjene!

Automobil će se moći parkirati 2 sata u prvoj zoni, a u drugoj i trećoj se smanjuje vrijeme naplate do 20 sati
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Iako će to rezultirati smanjenjem Zagrebparkingovih prihoda, gradonačelnik Milan Bandić odlučio je od 1. lipnja sniziti cijenu parkiranja za dvije kune u prvoj i produljiti vrijeme parkiranja za jedan sat u sve tri zone. Umjesto dosadašnjih 12 kuna Zagrepčani će tako u središtu grada parkiranje po satu plaćati 10 kuna, a automobil će moći parkirati 2 sata.

Pojeftinjenje parkiranja ne odnosi se na ostale zone, ali se stoga smanjuje vrijeme naplate. Naime, u drugoj zoni (gdje je cijena parkiranja po satu 5 kuna) građani će vozila moći parkirati 3 sata, a u trećoj (gdje sat vremena parkiranja košta 3 kune) čak 4 sata. Parkiranje će im se, pak, naplaćivati do 20 sati, a ne kao u prvoj zoni do 21 sat.

Istodobno, Siget ulazi u treću zonu, gdje se parkiranje neće naplaćivati nedjeljom. - Izgradnjom novih garaža, ali i podatka da ima 28.000 manje registriranih vozila, donijeli smo ove odluke - pojasnio je danas Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet, najavljujući kako bi se na jesen mogle uvesti i periodične (tjedne) parkirne karte.

No, o tome će odluku donijeti Skupština, dodao je Bandić, najavljujući kako se u lipnju uputiti i prijedlog odluke o prodaji karata po tržišnim cijenama (8000 kuna za prvu zonu, 5000 za drugu i 3000 kuna za treću zonu).

Iako je gradonačelnik rekao kako je snižavanje cijena parkiranja rezultat primjedbi i sugestija građana, zastupnika i kolega iz Zagrebparkinga, Robert Mišeta, direktor te Holdingove podružnice ističe kako razgovora oko cijena nije bilo. - Ne bih znao točno reći koliko bi zbog toga mogli izgubiti. Procijenjivali smo i do 10 milijuna kuna, ali to bi se odnosilo na niže cijene u sve tri zone - rekao je Mišeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:11