BORBA PROTIV ŠIRENJA ZARAZE

OD DANAS VRIJEDE NOVA 'PRAVILA' U ZET-ovim AUTOBUSIMA I TRAMVAJIMA 'Reagirali smo preventivno da zaštitimo naše vozače i putnike'

 
 Matija Boltižar

U Zagrebu su se počele provoditi mjere za osiguravanje vozača javnog prijevoza. Sindikat vozača i prometnih radnika ZET- Zagreb objavio je kako ubuduće vozači neće otvarati prva vrata kod ulaska putnika u tramvaje i autobuse te da od sutra neće prodavati karte u vozilima.

- Kako je novac jedan od većih prijenosnika zaraze, jedini način je da se putnici upućuju na kioske, gdje mogu kupiti karte i na taj način izbjeći doticaj s novcem i mogućnost zaraze. Također, ne otvaranjem prvih vrata smanjuje se blizina putnika i prenos virusa kapljičnim načinom – stoji u objavi Sindikata, a informaciju nam je potvrdio i predsjednik Sindikata Anto Jelić.

Ujedno su naveli da se iz prometa povlače stari tramvaji i autobusi “kockice” te da se od ponedjeljka uvodi ljetni raspored kojim se previđa 20 posto manje vozila u prometu.

- Mi smo preventivno reagirali da zaštitimo naše vozače i putnike jer nikome nije u interesu da javni prijevoz stane i zato nam naši vozači moraju biti zdravi – kazao je Jelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:28