BORBA PROTIV COVIDA

Od ponedjeljka u Zagrebu na 12 lokacija kreće masovno testiranje brzim testovima

Testiranja će se provoditi na 12 lokacija u gradu, a za prvu ruku nabavljeno je 50 tisuća testova. U 24 sata obavljena 1209 testiranja
 Zeljko Puhovski/Cropix

U Zagrebu od ponedjeljka kreće masovno testiranje brzim antigenskim testovima na koronavirus. Testiranja će se provoditi na 12 lokacija u gradu, a za prvu ruku nabavljeno je 50 tisuća testova, javlja Radio Sljeme.

U protekla 24 sata na području Zagreba zabilježeno je 609 novih slučajeva zaraze koronavirusom, među njima su i 22 korisnika i pet djelatnika domova za starije, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 1209 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 488 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 418 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1103 osobe.

Trenutno je 3.272 aktivnih slučajeva.

Od 418 obrađenih pozitivnih osoba njih 166 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 165 osoba su kontakti prethodno zaraženih, jedna je osoba doputovala iz Austrije. Šesnaest osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 29 osoba obrada je još u tijeku.

Kod pet osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod sedam osoba tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. Četvero djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 25 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine.

image
U Zagrebu kreće masovno testiranje

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 23 učenika, sedam nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 21 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 574 učenika osnovnih te 361 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 14 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:27