DRUGO LICE POLITIČARA

Od sutra serijal na Jutarnjem - nepoznati detalji o kandidatima za gradonačelnika Zagreba

U videima otkrivamo kakav je Tomislav Tomašević na snijegu, Joško Klisović u vodi, Miroslav Škoro s kuhačom...
Vesna Škare Ožbolt, Jelena Pavičić Vukičević, Tomislav Tomašević, Miroslav Škoro, Davor Filipović, Joško Klisović i Zvonimir Troskot
 Cropix

U seriji video priloga o kandidatima za gradonačelnika Zagreba u tri minute saželi smo informacije o njihovim životima i karijerama, intervjuirali ih, prikazali nepoznate detalja iz njihovih života i provjerili koliko se služe purgerskim jezikom.

U videima otkrivamo kakav je Tomislav Tomašević na snijegu, Joško Klisović u vodi, Miroslav Škoro s kuhačom, Zvonimir Troskot na vreći, a Vesna Škare Ožbolt s palicom....

Osoba koju će birači 16. svibnja (ako bude drugi krug onda 30. svibnja) izabrati za gradonačelnika Zagreba doći će u trenutku kada se grad nalazi na prekretnici i odrediti u kojem će smjeru Zagreb ići dalje, a to će u velikoj mjeri usmjeriti cijelu zemlju.

Nakon potresa koji je Zagreb zadesio prije godinu dana, novi gradonačelnik morati će početi s realizacijom obnove. Svaki puta do sada katastrofe su bile povod za veliki pomak u razvoju Zagreba - i to na bolje. Hoće li tako biti i sada uvelike ovisi o novoj vlasti – posebno gradonačelniku koji ima velike ovlasti. S obzirom da u Zagrebu živi i radi četvrtina stanovništva Hrvatske, da je proračun grada gotovo 14 milijardi kuna, te da je političko, administrativno i gospodarsko sjedište Hrvatske, pozicija gradonačelnika Zagreba po važnosti je odmah iza premijerske.

Pandemija COVID-a 19 nameće potrebu za novim rješenjima u zdravstvenom sustavu, te prilagodbe i iskorake u gospodarstvu u čemu glavni grad po prirodi stvari treba imati značajnu ulogu.

Serija video priloga o kandidatima za funkciju prvog čovjeka Zagreba ima za cilj pokazati njihovo drugo lice i stvoriti o njima kompletniju sliku jer uključuje elementime koji se nalaze izvan njihovih političkih atkivnosti i nastupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:27