INCIDENT U ZAGREBU

Odlomilo se staklo s reflektora i palo u bazen u kojem su plivala djeca: ‘Loše održavaju objekt‘

Trenerica iz Zagrebačkog plivačkog kluba kaže kako su jutros bili otkazani njihovi treninzi plivanja

Bazen Utrina

 Srđan Vrančić/CROPIX

Dio stakla s reflektora jučer se odlomio i pao u plivačku stazu u Bazenskom kompleksu u Utrini. U tom su se trenutku u njemu nalazila djeca koja su došla na trening plivanja, no srećom staklo nije pogodilo nikoga od njih.

- Dio reflektora se odlomilo u jednom trenutku i završio u vodi. Treneri to isprva nisu ni primijetili jer su neki od njih bili izvan bazena pa su im djeca rekla da je nešto palo. Ronioci i spasioci s bazena su odmah otišli provjeriti što se to nalazi na dnu – kaže nam jedna od trenerica Zagrebačkog plivačkog kluba koja je jučer u tom bazenu imala trening s djecom.

Svaki je trener bio zaokupljen svojom grupom djece, jedna grupa se u tom trenutku još presvlačila pa ova trenerica ne može konkretno reći kako je izgledao i koliko je velik bio odlomljeni dio stakla reflektora. Nakon incidenta klub i treneri, koji su se u tom trenu tamo zatekli, sve su prijavili, a iz Bazenskog kompleksa Utrina poručili su kako će "sve preuzeti na sebe i riješiti problem".

Iz Plivačkog kluba Novi Zagreb kažu kako njihova grupa trenira na drugom dijelu bazena pa nisu zamijetili lomljenje stakla s reflektora. Ipak, ogorčeni su što je do toga uopće došlo, a za sve krive loše održavanje bazena i opreme. A tako je, tvrde, već dugo.

Trenerica iz Zagrebačkog plivačkog kluba kaže kako su jutros bili otkazani njihovi treninzi plivanja, ali nije dobila nikakvu informaciju o otkazivanju onih zakazanih za popodne.

- Detaljnije informacije o konkretnim treninzima roditelji mogu dobiti od trenera koji vodi grupu u kojoj je njihovo dijete – dodaje.

Čitatelji čija su djeca u tom trenutku bila u bazenu, ne prestaju razmišljati što se moglo dogoditi da je s te visine staklo palo na nekog od mališana. Budući da nisu dobili konkretan odgovor je li danas sve sigurno te jesu li lampe provjerene, nisu sigurni je li pametna odluka pustiti djecu na sljedeće treninge u istom bazenu.

Bazenski kompleks Utrina pitali smo jesu li nakon odlamanja dijela stakla provjerili ostalu opremu kako bi se izbjeglo ponavljanje sličnog događaja.

- Bazenski kompleks Utrina siguran je za korisnike i može se nastaviti sa svim aktivnostima koje se provode na njemu. Zaključak je donesen nakon današnjeg pregleda provedenog od strane Državnog inspektorata.

Incident prilikom kojega je puklo jedno od stakala na reflektorima oko bazena dogodio se u srijedu navečer ali, na sreću, sve je prošlo bez ozbiljnijih posljedica te nije bilo ozlijeđenih. Navedeno staklo je izrađeno tako da se u samom trenutku pucanja raspadne na sitne dijelove koji ne predstavljaju opasnost za okolinu i koji su odmah bili uklonjeni iz bazena.

Odmah nakon incidenta djelatnici BK Utrina su počeli s pregledom svih ostalih reflektora te utvrdili da nema primjetnih oštećenja. Iz ustanove Upravljanje sportskim objektima uputili su upit generalnom zastupniku za navedene reflektore kako bi se utvrdio razlog koji je doveo do puknuća stakla te zatražili prijedlog mjera kako bi se slični incidenti spriječili u budućnosti. Napominjemo kako djelatnici bazena svakodnevno obilaze objekt i kontroliraju te uklanjaju uočene nedostatke, a nastavit će pojačano nadgledati navedene reflektore - odgovorili su nam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 07:38