DEMANTIRALI GA

Oglasio se Grad Zagreb: ‘Zdravka Krajinu još smo u srpnju 2021. udaljili s radnog mjesta‘

‘Budući da je protiv njega pokrenut kazneni postupak s obilježjima korupcije, navedeno udaljenje traje do okončanja kaznenog postupka‘

Zdravko Krajina

 Bruno Konjević/CROPIX

Nakon što je USKOK, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Zdravka Krajine, nekadašnjeg vozača pokojnog Milana Bandića, zbog počinjenja kaznenih djela davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti, oglasili su se iz Grada Zagreba.

Odgovorili su nam kako je "Zdravko Krajina, sukladno članku 67. stavku 2. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, rješenjem Ureda gradonačelnika od 27. srpnja 2021. godine udaljen s radnog mjesta vozača dužnosnika".

- Budući da je protiv njega pokrenut kazneni postupak s obilježjima korupcije, navedeno udaljenje traje do okončanja kaznenog postupka.

Krajina ostvaruje prava temeljem članka 69. stavka 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi - stoji u odgovoru iz Grada Zagreba.

Podsjetimo, Krajina je ranije u ponedjeljak izjavio: "Nemam komentara na optužnicu. I dalje sam zaposlenik Grada Zagreba i to je sve što ću vam reći".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:30