ZARAZA U ŠKOLAMA

Oko tisuću gimnazijalaca dvije zagrebačke škole od danas je moralo prijeći na online nastavu

Prema podacima Gradskog ureda za obrazovanje, u samoizolaciji je ukupno 8146 zagrebačkih učenika osnovnih i srednjih škola
 Zeljko Puhovski/Cropix

Oko tisuću gimnazijalaca dvije zagrebačke škole od danas je na online nastavi, nakon što je jednoj školskoj spremačici potvrđena zaraza covidom, a ostalo tehničko osoblje moralo je u samoizolaciju. Riječ je o učenicima novozagrebačke I. gimnazije i Gimnazije Tituša Brezovačkog, koje nakon potresa dijele zajednički prostor u zgradi u novozagrebačkoj Utrini.

Od ukupno 22 razreda I. gimnazije osam ih je pod mjerom samoizolacije.

- Imamo osam pozitivnih učenika plus dvoje koji nisu povukli razrede sa sobom, jer 48 sati prije no što su dobili simptome covida nisu bili u školi. Jedna je spremačica covid pozitivna, a ostalih osam u samoizolaciji, potvrđuje ravnateljica I. gimnazije Dunja Marušić-Brezetić.

Gimnazija Tituša Brezovačkog podstanar je I. gimnaziji, a kako objašnjavaju, od škole domaćina su “posudili“ jednu spremačicu, pa je i njihovo tehničko osoblje u samoizolaciji.

- U ovome trenu ne možemo održavati higijenski minimum, kažu u gimnaziji, koja je po podacima od petka imala četiri razreda pod mjerom samoizolacije.

Gimnazijalci bi se na nastavu u školu trebali vratiti idućeg ponedjeljka.

Prema podacima Gradskog ureda za obrazovanje, u samoizolaciji je ukupno 8146 zagrebačkih učenika osnovnih i srednjih škola (od kojih 4592 osnovaca). Pozitivno je 549 učenika i 193 djelatnika. Zajedno s dječjim vrtićima, Zagreb u ovome trenutku ima 9131 dijete ili učenika pod mjerom izolacije te 572 pozitivne djece/učenika, kao i 324 djelatnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:24