POVRATAK ‘DVORIŠTA‘

Omiljena ljetna zagrebačka manifestacija ‘Dvorišta‘ na čak tri nove lokacije

Ove sezone manifestacija daruje svojim posjetiteljima čak dva dana više u odnosu na deset dana proteklih godina.
 

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Od 13. do 24. srpnja omiljena zagrebačka ljetna manifestacija "Dvorišta" omogućuje svima da zavire iza fasada čarobnih gornjogradskih palača. Manifestacija je otvorena svakog dana tijekom trajanja od 18 do 24 sata - uz iznimku lokacije u Ćirilometodskoj koja je otvorena od 19 do 24 sata, a ulaz u sve prostore je kao i dosad - slobodan.

Dvorišta donose dvije lokacije premijerno predstavljene 2019. u sklopu Narodnog doma HAZU-a: gornje reprezentativno dvorište na Opatičku (Opatička 18) i donje, skriveno i posebno, s pogledom na Radićevu ulicu (Dvoranski prečac 1).

image

Karta "Dvorišta"

No, Dvorišta ove sezone otkrivaju i nešto posve novo. Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke), kao i Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice). Napokon, Dvorišta premijerno predstavljaju lokaciju koja bi se već u ovoj sezoni mogla pokazati kao posebni hit. Dvorište Palače Erdödy-Keglević u Ćirilometodskoj 4, u kojoj je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a nekoć je bila posljednji dom vođe Hrvatskoga preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

- Dvorišta su istinski primjer kako na neinvazivan i inovativan način možemo uspješno razvijati gradski turizam. Naime, uz prikladan i decentan program, Dvorišta potiču boravak na otvorenom, pružajući svim posjetiteljima mir, opuštanje i ugodne ljetne večeri, čime pozitivno utječu na razvoj turističke ponude grada Zagreba. Pozivam sve Zagrepčane da prošetaju Gornjim gradom i uživaju u ambijentima prekrasnih dvorišta, inače zatvorenih za javnost - izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

image


Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Dvorišta će i ove sezone donijeti puno i glazbenih užitaka te izazova, a ostaju vjerna svojoj agendi i žele zadržati status prave ljetne pozornice za mlade glazbene talente. Dnevni programi bit će objavljivani nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da ih prate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2022 15:55