TEŠKA OŠTEĆENJA

Opasni zid uklonili 464 dana nakon potresa: ‘Sad konačno možemo odahnuti‘

‘Zid je bio stvarno jako nagnut i oštećen, a još se više raspadao zbog korijenja biljaka koje se nalazilo u njemu‘
Zid koji se urušavao još od zagrebačkog potresa lani konačno je uklonjen
 Karla Zupičić

Zid između Voćarske ceste i Šalate, teško oštećen u zagrebačkom potresu prošle godine, nakon čak 464 dana uklonjen je pa svi oni koji su do sada prolazili uz njega mogu odahnuti.

image
Uz zid je prije potresa bio i drvored
Google Streetview

- Zid je bio stvarno jako nagnut i oštećen, a još se više raspadao zbog korijenja biljaka koje se nalazilo u njemu. Jednostavno mu nije bilo spasa“, prisjeća se susjeda koja živi u blizini. Kraj zida je svakodnevno šetala sa svojim psom pa je dobro upoznata s radovima koji se tamo odvijaju. Dodaje kako se zbog njih premjestila autobusna stanica, ali je to najmanji problem jer se ovo jednostavno moralo riješiti.

image
U potresu lani je teško stradala i zgrada ortopedije na Šalati
Ranko Suvar/Cropix

Na gradilištu smo zatekli bager i nekoliko radnika koji zbog posla nisu imali vremena za razgovor pa su nam samo kratko rekli da tamo rade već desetak dana. Iza željeznih ograda već sada nema nikakvih ostataka nekadašnjeg dugog zida ali ni drvoreda koji se nalazio uz cestu u blizini bolnice na Šalati.


Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:52