ŠTO SE DOGAĐA

Opći prometni kolaps kod Buzina traje mjesecima, vozači izvan sebe, autobusi kasne: ‘Nažalost, tu nema pomoći...‘

Olakšanje ne donosi ni javni prijevoz jer iz istog razloga i autobusi iz Velike Gorice često kasne
 Davor Pongracic/Cropix

Nakon što su sredinom veljače započeli radovi na sanaciji nadvožnjaka Aleje Većeslava Holjevca, gužve na zagrebačkom Buzinu su postale svakodnevna pojava. Zauzeta je jedna prometna traka pa nastaju duge kolone vozila. Oni koji putuju iz ili prema Velikoj Gorici i Buzinu dobro znaju da trebaju krenuti puno ranije kako bi stigli na vrijeme jer radovi usporavaju ionako gusti promet u najfrekventnijim terminima kada građani odlaze na posao ili se vraćaju s njega.

image
Davor Pongracic/Cropix

- Građani su nam se već javljali kako bi prijavili gužve na tom mjestu, ali mi nažalost tu ništa ne možemo učiniti. Grad Zagreb je odredio ovu privremenu regulaciju i treba pričekati do završetka radova – objašnjavaju iz info službe Zagrebačkih cesta.

Olakšanje ne donosi ni javni prijevoz jer iz istog razloga i autobusi iz Velike Gorice često kasne, a ponekad i potpuno preskoče pojedine planirane polaske.

image
Davor Pongracic/Cropix

- Sudionicima u prometu, kako bi se izbjegla dodatna zagušenja na predmetnom nadvožnjaku, predlažemo obilazni pravac za ulazak prema središtu grada preko obilaznice grada Zagreba, čvora Kosnica i Domovinskog mosta - poručili su iz Grada Zagreba u obavijesti o početku radova. Građane su već tada zamolili za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu te najavili da će zatvorenu prometnu traku otvoriti u subotu 21. svibnja.

image
Davor Pongracic/Cropix

Podsjetimo, ograda oštećenog nadvožnjaka je 12. veljače pala na željezničku prugu u blizini trgovačkog centra Supernova. Grad Zagreb je tada već proveo natječaj i izabrao izvođača radova za kompletnu sanaciju mosta pa su ubrzo nakon incidenta započeli radovi na održavanja gornjeg stroja i opreme nadvožnjaka Avenije Većeslava Holjevca.

image
Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:38