MAGISTRALNI VRELOVOD

Opet pukla cijev na zagrebačkoj Trešnjevci: Bez grijanja do sutra ujutro ostalo ovih pet kvartova

Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom

Puknuće magistralnog vrelovoda na Trešnjevci

 Tomislav Kukec

U ranim poslijepodnevnim satima došlo je do novog pucanja cijevi u Zagrebu. Puknuće se dogodilo na magistralnom vrelovodu u Brdovečkoj ulici na Trešnjevci.

Riječ je o maloj ulici koja uglavnom ne ovisi o sustavu centralnog grijanja i tople vode, no ispod nje prolazi magistralni vrelovod zbog kojeg grijanje trenutno nemaju neki dijelovi zapada grada, poput Malešnice i Španskog.

image

Puknuće magistralnog vrelovoda na Trešnjevci

Tomislav Kukec

Na teren su odmah izašli radnici HEP Toplinarstva kao i Gradske Plinare. Raskopana je ulica te su krenuli sa izmjenom dotrajalih komada cijevi.

HEP Toplinarstvo izvijestilo je tijekom poslijepodneva kako se zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na Brdovečkoj cesti, od četvrtka u 15 sati do petka ujutro obustavlja isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš.

Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je do sutra, 31. prosinca 2021. u jutarnjim satima.

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Dionica vrelovoda na kojoj je došlo do puknuća nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“.

Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće vrelovoda sanira u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje, poručuju u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. ožujak 2024 05:56