OPASNI PARTY

Organizatori konačno progovorili o tulumu iz noćne more u Zagrebu: ‘Morali smo ga prekinuti!‘

Krivotvorene ulaznice nisu bile u početku prijavljene policiji, no kasnije je prijava podnesena nadležnim službama - navode iz Johanna Francka

Johann Franck

 Tomislav Kristo/Cropix

Tri dana nakon neslavno završenog Halloween partyja u zagrebačkom Johannu Francku, o kojem smo pisali, iz lokala su nam odgovorili na upit koji smo im poslali o događajima te noći. Party nazvana "Halloween Takeover" prekinut je nakon sat i pol te su njegovi gosti, pretežito maloljetnici, oko ponoći preplavili Trg bana Josipa Jelačića.

Na početku odgovora još jednom su se ispričali svim gostima, a zatim su napomenuli kako je Johann Franck organizirao event u suradnji s Complex media. Organizacija je to, navode, koja je godinama u biznisu priređivanja zabava te su do sada promovirali brendove poput Takeovera, Lollipopa, Complexa i drugih.

- Kao organizatoru mnogih događaja s dugogodišnjim iskustvom, sigurnost svih posjetitelja najveći je imperativ. S obzirom na iznimno veliku potražnju za ulaznicama za navedeni događaj te dolaska velikog broja posjetitelja na sam ulaz kluba došlo je do neočekivane gužve. Veliki broj gostiju koji su došli niti nije imao ulaznice. Zbog navedenog te nemogućnosti kontrole prodaje pića i ostalog odlučili smo prekinuti događaj - piše u odgovoru Johanna Francka.

Istaknuli su kako je Halloween party prekinut zbog sigurnosnih razloga, pogotovo stoga što je organiziran i za maloljetnike, te su kazali su kako navodi o cijeni ulaznica od 150 do 350 kuna nisu točni. Tvrde da su se ulaznice prodavale preko sustava Entrio.hr i promotora, a cijene su im bile od 30 do 100 kuna za običnu ulaznicu te od 50 do krajnje cijene od 200 za VIP. Sigurnosne probleme, navode, uzrokovale su krivotvorene ulaznice.

Na sam dan partyja na društvenim mrežama iz Johanna Francka objavili su kako zbog povećanog interesa mole sve vlasnike VIP ulaznica da svoje karte dođu zamijeniti za narukvice od 16 sati do 20.30. Zato smo ih pitali kada su točno primijetili pojavu krivotvorenih ulaznica.

- Na dan eventa došlo je do dojave o krivotvorenim ulaznicama no nismo znali o kojem broju ulaznica se radi. Krivotvorene ulaznice nisu bile u početku prijavljene policiji, no kasnije je prijava podnesena nadležnim službama. Vlasnicima VIP ulaznica omogućili smo raniju zamjenu za narukvice kako bismo im osigurali brži i sigurniji ulazak na event, te rasteretili gužvu na ulazu - navode.

Dodaju kako su na početku eventa vidjeli da se ispred ulaza u Johann Franck našlo, procjenjuju, dvije tisuće ljudi od kojih većina nije imala ulaznice. Zato se dogodio fizički pritisak na ulaz kojeg navode kao razlog prestanka puštanja gostiju u lokal.

Nismo dobili odgovore na sva pitanja koja smo poslali Johannu Francku. Jedno od njih je bila tvrdnja roditelja maloljetnika da je uvjet za rezervaciju stola na partyju koji je organiziran za osobe od 16 godina i starije bila kupnja paketa alkohola i sokova od 860 kuna. Nisu komentirali ni navode da su prilikom pražnjenja njihovi zaposlenici gurali maloljetnike prema izlazu u već natiskanom klubu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:51