PROMJENE U ZAGREBU

Osam bivših pročelnika ostalo u Poglavarstvu, doznajemo na koje pozicije su prebačeni

Među njima su Ivica Lovrić, Vjekoslav Jeleč, Ana Matijević, Sanja Jerković, Milana Vuković Runjić...
Miro Laco i Vjekoslav Jeleč
 Cropix

Čak je osam bivših zagrebačkih pročelnika iz mandata pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, nakon što ih je novi gradonačelnik Tomislav Tomašević smijenio s rukovodećih pozicija, odlučilo ostati u Gradskom poglavarstvu. Prebačeni su uglavnom na niže pozicije, a na njihove pozicije privremeno su postavljeni drugi djelatnici dok se ne raspiše natječaj za pročelnička mjesta.

U Gradu Zagrebu kažu da je sve bilo u skladu sa zakonom.

- Razriješeni pročelnici raspoređeni su na radna mjesta sukladno odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi - navodi zamjenica zagrebačke pročelnice Dianora Kobia Lulić. Tako je Miro Laco kojem je 16. lipnja ove godine prestao mandat na radnom mjestu pročelnika Ureda gradonačelnika nastavio s radom na radnom mjestu "posebnog višeg savjetnika gradonačelnika za razvoj i unapređenje poslovnih procesa Gradske uprave - specijalist Izvan ustrojstvenih jedinica u Uredu gradonačelnika", odgovaraju nam iz Grada Zagreba.

Nadalje navode da je i razriješena pročelnica Gradskog kontrolnog ureda Ana Matijević 7. srpnja raspoređena na radno mjesto pomoćnice pročelnika Izvan ustrojstvenih jedinica u Gradskom kontrolnom uredu. To da je pozicija "Izvan ustrojstvene jedinice" znači da spomenuti djelatnik nije raspoređen ni u jedan od sektora unutar pojedinog ureda nego direktno odgovara gradonačelniku.

I Sanja Jerković, bivša pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, 7. srpnja raspoređena je na radno mjesto pomoćnice pročelnika Izvan ustrojstvenih jedinica u Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada. Mandat je istekao i Ivici Lovriću na radnom mjestu pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, pa je 3. lipnja nastavio s radom na "radnom mjestu posebnog višeg savjetnika gradonačelnika za društvene djelatnosti - specijalist Izvan ustrojstvenih jedinica u Uredu gradonačelnika".

Razriješen pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je 12. srpnja raspoređen na radno mjesto voditelja Odjela za zdravstvo u Gradskom uredu za zdravstvo, a i bivši pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom Grada Zlatko Makar je 7. srpnja prebačen na radno mjesto pomoćnika pročelnika Izvan ustrojstvenih jedinica u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove.

Nedavno su razriješeni i pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Stipe Tutiš koji je 8. srpnja raspoređen na radno mjesto pomoćnika pročelnika za pokretna i nematerijalna kulturna dobra i zaštitu prirode Izvan ustrojstvenih jedinica u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode, a bivša pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić 12. srpnja prebačena je na radno mjesto pomoćnice pročelnika Izvan ustrojstvenih jedinica u Ured za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:21