PRAZNIK RADA

Osigurano je čak 60 tisuća porcija graha za građane

Program u Maksimiru počinje u 10 sati kada će Milan Bandić već tradicionalno dijeliti karanfile kod glavnog ulaza u park
 Drago Sopta/CROPIX

U povodu Praznika rada, 1. svibnja, u Maksimiru će biti organiziran tradicionalni program uz podjelu prvomajskoga graha građanima.

Za posjetitelje će biti osigurano 60.000 besplatnih porcija graha, a program proslave počinje u 10 sati kod glavnog ulaza u park, gdje će gradonačelnik Milan Bandić dijeliti karanfile.

Zatim će povorka sastavljena od puhačkog orkestra, Zagrebačkih mažoretkinja i KUD-a Horvati krenuti prema glavnoj pozornici.

Tradicija u Maksimiru

Program je predviđen do 18.30 sati, a sudjelovat će brojna kulturno-umjetnička društva, orkestri, dječji zborovi i glazbeni sastavi.

Na Vidikovcu će od 12 do 14 sati nastupiti Limena glazba ZET-a i Hrvatski gajdaški orkestar.

Jedinu sindikalnu proslavu u gradu organizira Novi sindikat koji će se 15. put okupiti kod Velikog jezera na Jarunu.

- Program počinje oko 9.30 i traje do 18 sati. Osigurali smo ponudu jela s roštilja i piće po povoljnim cijenama, kao i glazbu s razglasa, a o živoj glazbi još pregovaramo - rekao je Tomislav Kiš, tajnik Novog sindikata.

Otvoreni bazeni

Predviđen je i posjet Milana Bandića te Ive Josipovića, bivšeg predsjednika Hrvatske.

Za građane koji nisu zainteresirani za prvomajske proslave u petak će za rekreaciju od 10 do 14 sati biti otvoreni bazeni Mladost. Tržnice Zagreb te Veletržnica i hladnjača neće raditi.

Predviđanja prognostičara za petak najavljuju ne baš povoljno vrijeme za druženje na otvorenom. Tijekom jutra i prijepodneva u Zagrebu će se postupno naoblačiti, a moguća je i koja kap kiše. Glavnina oborina u obliku pljuska očekuje se u popodnevnim satima, a uvečer bi moglo biti i grmljavine.

Loše vrijeme

- Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 7 i 9 stupnjeva, dok će se dnevni maksimalci kretati između 19 i 21 stupanj - najavio je prognostičar Mladen Rupčić te dodao kako će u noći na subotu zapuhati sjeverac koji bi mogao donijeti zahlađenje za dane vikenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 13:03