TUŽNA VIJEST

Osnivač Facebook grupe ‘Osamdesete u Zagrebu‘ poginuo u prometnoj nesreći, usmrtio ga pijani vozač

Od poznatog osnivača Facebook grupe oprostili su se mnogi članovi, prijatelji te njegova supruga

Vinko Coce

 Facebook grupa "Osamdesete U Zagrebu"

U Zagrebu je sinoć u prometnoj nesreći, koju je skrivio pijani vozač, život izgubio 54-godišnji Vinko Coce, osnivač i voditelj Facebook grupe "Osamdesete u Zagrebu".

Prometnu nesreću na zagrebačkoj Pešćenici uzrokovao je vozač s 1.89 promila alkohola u krvi, priopćila je zagrebačka policija. Stradali Vinko se u utorak navečer oko 23:50 kretao po obilježenom pješačkom prijelazu na Planinskoj ulici u Zagrebu kada je na njega automobilom naletio 43-godišnji vozač pod utjecajem alkohola.

Coce je potaknuo mnogo akcija i tuluma te vratio mladost u Zagrepčane koji su živjeli u osamdesetima, ali i sačuvao dio zagrebačke povijesti od zaborava.

Grupa, kao što i sam naziv kaže, okuplja zaljubljenike u Zagreb osamdesetih godina prošlog stoljeća, a preko 44 tisuće članova, aktivno obogaćuje grupu s više desetaka objava dnevno.

Od Vinka, poznatog osnivača "najzagrebačkije grupe na Facebooku", oprostili su se mnogi članovi, prijatelji te njegova supruga.

- Zagreb je dobio novog čuvara, onog nebeskog - stoji u jednoj od oproštajnih objava.

- Čuvajte se svi i pazite i volite jedni druge u svoj svojoj različitosti kako je on to oduvijek i htio. Bolji svijet za svu djecu, ne samo njegovu - napisala je njegova supruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:21