RAT ZA ZAGREB

'OSTOJIĆ ZA POTPISE POTPORE KORISTIO IMENA UMRLIH' Bandić ga prijavio DIP-u

ZAGREB - Aktualni zagrebački gradonačelnik i kandidat za još jedan gradonačelnički mandat Milan Bandić prijavio je danas Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) svog protukandidata, SDP-ovca Rajka Ostojića , tvrdeći da je prikupljajući potpise potpore svojoj kandidaturi koristio imena umrlih i osoba koje tada nisu bile u Zagrebu.

Ostojića Bandić optužuje i da je do potpisa za kandidaturu došao prepisivanjem podataka sa spiska potpore njegovoj gradonačelničkoj kandidaturi 2009., kada je Bandić bio kandidat SDP-a.

"Rajko Ostojić očito je koristio ime umrle osobe, odnosno njihova imena kao i imena osoba odsutnih iz Zagreba u vrijeme skupljanja potpisa za potporu svojoj kandidaturi", stoji u priopćenju Bandićeva stožera.

Bandić se pritom poziva na medijske članke koji su izvijestili o Ostojićevoj isprici zbog slanja pisma zahvale umrloj osobi za koju tvrdi da je potpisala potporu njegovoj kandidaturi, a DIP-u je poslao i navodno Ostojićevo pismo zahvale ženi koja je već duže vrijeme odsutna iz Zagreba, jer živi u Dominikanskoj Republici.

"Ima razloga da se vjeruje kako se radi o jednostavnom prepisivanju sa spiskova podataka potpore koja je meni – kao ondašnjem kandidatu za gradonačelnika grada Zagreba – dana 2009. godine", ustvrdio je Bandić u prigovoru DIP-u.

GONG: 'Bandić i Kerum koriste gradske resurse za kampanju'

Udruga GONG uočila je niz slučajeva zlouporabe javnih resursa u izbornoj kampanji za lokalne izbore, posebno u Zagrebu i Splitu, te očekuje da nadležne institucije istraže i sankcioniraju te slučajeve, izjavio je danas izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić.

Zelić je Hini objasnio da je aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se natječe za još jedan gradonačelnički mandat, prikazan na plakatima s logotipom Grada Zagreba.

"U Zagrebu su dijeljeni i letci o samopregledu dojke, na kojima, uz upute o samopregledu, stoji i pozdrav gradonačelnika i logotip Grada", upozorio je Zelić, naglasivši da pitanje korištenja logotipa nije toliko važno koliko činjenica da je riječ o financiranju kampanje gradskim novcem.

Ustvrdio je da i aktualni splitski gradonačelnik Željko Kerum u kampanji zloupotrebljava gradske resurse, odnosno da gradske urede koristi za organiziranje izbornih skupova, na koje moraju ići svi zaposlenici gradske uprave.

"Bandića i Keruma bit će i drugdje po Hrvatskoj, ali ono što je problem je činjenica da nadležna izborna povjerenstva ne reagiraju na takve pojave. Od institucija tražimo da te slučajeve istraže i sankcioniraju", poručio je Zelić. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:53