OMILJENI KONOBAR

Otac dvoje djece smrtno stradao u oluji: ‘Krenuo je po suprugu, bio je dobar kao kruh...‘

U kvartovskom kafiću u kojem je radio na jednom od stolova gore tri lampaša, a stalni gosti kratko se pozdravljaju tek kimanjem glavama
 Nera Simic/

Nakon odrađene smjene u Caffe baru Dvorište u zagrebačkoj Maksimirskoj, Dario Rebić krenuo je po najomiljeniju osobu na svijetu - svoju suprugu. Pokupio ju je zajedno s dvije kolegice iz firme na istoku grada, a kad su se uputili kući krenulo je nevrijeme. U Čavićevoj je njihov put zaustavilo stablo koje se prevrnulo na automobil u pokretu i na mjestu usmrtilo 48-godišnjeg oca dvoje djece.

- Odradio je jučerašnju smjenu, sjeo u auto i krenuo po suprugu koja radi na Žitnjaku. U povratku je stablo palo na auto i poginuo je. Sve su riječi suviše u ovom trenutku, Dario je bio dobar kao kruh, izvrstan radnik i krasan čovjek koji je najviše na svijetu volio svoju ženu i djecu. Rijetki u današnje vrijeme imaju takav odnos s obitelji - dočekao nas je u "Dvorištu" potreseni vlasnik Ante Grgurić.

image
Nera Simic/Cropix

On je jučer pohitao na mjesto događaja čim je čuo što se dogodilo, još je u šoku i ni sam ne zna što bi rekao o toj tragediji i što bi poručio neutješnoj obitelji. U kvartovskom kafiću u kojem je Dario radio posljednjih sedam godina vlada tišina, na jedom od stolova gore tri lampaša, a stalni gosti kratko se pozdravljaju samo kimanjem glavama. Svi su svjesni da ih omiljeni konobar više nikad neće doći poslužiti.

image
Nera Simic/

- Još ne vjerujem što se dogodilo, uvijek nastradaju najbolji. Jučer sam s Darijem razgovarao o utakmici Dinamo-Hajduk koja je u petak i dogovarali smo se gdje ćemo postaviti televizor. Bio je hajdukovac kao i ja, pa smo nas dvojica bili protiv cijelog kafića prepunog punog dinamovaca - govori nam umirovljeni policajac Slavo Mareković susprežući suze.

Kaže da Dario nikad nije bio loše volje i da su ga svi u kvartu obožavali. Iako je, veli, prošao brojne kafiće, s poginulim konobarom kliknuo je još prije sedam godina kad se Dario zaposlio u Dvorištu. Nekad je znao doći i dvaput ako mu se posjet nije preklapao s Darijevom smjenom.

- To je bio čovjek koji je živio za obitelj, držao se one - kuća posao, posao kuća. Često je pričao o supruzi koju bi nakon smjene jurio pokupiti iz Alce gdje je radila. Obožavao je i svoju djecu, kćer i sina u dvadesetim godinama, na njih je prenio ljubav prema nogometu koji su oboje u jednom trenutku trenirali. Nije pušio ni pio pa smo se često zezali da bi ga svaka majka za zeta poželjela - nastavio je Mareković kao da priča o kakvom starom prijatelju.

Drugi gost kafića dobacuju da se o Dariju može napisati samo najljepše. - Simpatičan, ljubazan, drag, profesionalac, ovo je strašna tragedija - govore.

Snažno olujno nevrijeme koje je u srijedu u popodnevnim satima pogodilo Zagreb, odnijelo je tri života i ozlijedilo 100-tinjak građana. Obilna kiša u kombinaciji sa snažnim vjetrom nosila je sve pred sobom, tako da su uz ljudske žrtve i materijalne štete na području grada ogromne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 15:43