GANGSTERI U METROPOLI

OTKRIVAMO: BBC U ZAGREBU SNIMA SERIJU McMAFIA! U Dvercu će biti sjedište ruske mafije, a Mirogoj postaje veliko moskovsko groblje

“McMafia” će se snimati do 2. prosinca te u svibnju iduće godine, prema bestseleru uglednog Guardianova novinara Mishe Glennyja
S lijeve strane Mirogoj, s desne Dverce
 Biljana Gaurina / Hanza Media

Gangsteri i mafijaši preuzet će Zagreb na idućih mjesec dana. Bit će tu strašnih, bizarnih, i smiješnih scena, a sve će početi kada profesionalni preprodavači na crnom tržištu, povezani s kolumbijskim narkokartelima, sinu bivšeg ruskog mafijaškog bossa ukradu novi automobil.

Riječ je, naime, o prvom dijelu nove britanske BBC-jeve serije “McMafia”, koja će se od 5. studenoga do 2. prosinca snimati u Zagrebu. Kako Jutarnji list ekskluzivno doznaje, glavne lokacije za snimanje bit će palača Dverce, Gradec, Kamenita vrata i groblje Mirogoj, a kompleks stare Vojne bolnice u Vlaškoj koristit će za smještaj tehničkih vozila.

Kriminal

Serija o međunarodnom svijetu organiziranog kriminala snima se prema bestseleru “McMafia” uglednog Guardianova novinara Mishe Glennyja, scenarij piše Hossein Amini, a režira ju James Watkins. Glavni glumac je James Norton, poznat po serijama “Dolina sreće”, “Grantchester” te “Rat i mir”. Kako kažu iz Grada, bit će to odlična promocija Zagreba u svijetu, a koliko će zaraditi, još nije poznato. Palača Dverce tako će na jedan dan postati ekskluzivna praška rezidencija. U plavom salonu će se izmjestiti namještaj, a soba posebno osvijetliti kako bi se dobio zamišljeni kadar. Scena koja se snima bit će izlazak iz rezidencije i ulazak u automobil.

Idući dan, 10. studenoga, Mirogoj će postati kulisa za veliko moskovsko i praško groblje. U slučaju da neće biti pravog snijega, koristit će specijalne efekte za dijelove groblja kod glavnog ulaza i Polja I. Snimat će scene i u kapeli sv. Petra i Pavla.

Kamenita vrata

Na Gornjem gradu bit će 8. i 9. studenoga. Palit će svijeću na Kamenitim vratima, a jedna od scena bit će vožnja kočije na sjevernoj strani Trga sv. Marka, na križanju Ćirilometodske i Freudenreichove ulice.

Za potrebe snimanja surađivat će i s nekoliko Holdingovih podružnica kako bi sve prošlo u najboljem redu, a riječ je o Velesajmu, Zagrebačkim cestama, Gradskim grobljima, Čistoći i Zrinjevcu.

POPIS LOKACIJA

-Trg sv. Marka

-Katarinin trg

-Plato Gradec

-Kamenita ulica

-Opatička ulica

-Preradovićeva ulica

-Vlaška ulica

-Ratkajev prolaz

-Trg N. Š. Zrinskog

-Strossmayerov trg

-Ulica Ede Murtića

-Podsusedska aleja

-Martićeva ulica

-Draškovićeva ulica

-Trg Marka Marulića

-Ćirilometodska ulica

-Kovačićeva ulica

-Biankinijeva ulica

-Hebrangova ulica

-Lopašićeva ulica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:54