JUTARNJI DOZNAJE

OTKRIVAMO TKO SU NOVI ŠEFOVI TVRTKI U HOLDINGU: U ZET se vraća direktor koji je Gredelj odveo u stečaj

Čistoću će voditi Miljenko Benko, jedan od sadašnjih tehničkih direktora, koji je svojedobno pijan slupao službeno vozilo tvrtke
 Boris Kovacev / CROPIX

Uprava Zagrebačkog holdinga ovih će dana objaviti imena novih direktora 21 podružnice, a Jutarnji list doznaje tko su kadrovi koji će sljedeće četiri godine voditi sva gradska poduzeća.

Vodstvo Holdinga, predvođeno Slobodanom Ljubičićem, čini se, usvojilo je zahtjev gradonačelnika Milana Bandića i na čelne pozicije odlučilo imenovati više žena (12) nego muškaraca (9).

Novitet u upravljanju megatvrtkom je i taj da će pojedini članovi Uprave ujedno biti direktori podružnica. Ovaj potez opravdava se namjerom ušteda. Članica Uprave Nike Nodilo Lakoš bit će ujedno direktorica Zagrebparking. Darija Jurica, inače kći diplomata Nevena Jurice, preuzet će Robne terminale, a Ivan Tolić vraća se u ZET.

Tolić je jedan od Bandićevih najbližih suradnika, sadašnji član Uprave i čovjek koji je godinama upravljao ZET-om i poslije Gredeljom, tvrtkom koja je završila u stečaju. Izbori za direktora obilježit će i povratak Gordane Pokrajčić, osobe od povjerenja gradonačelnika Bandića, koja je godinama prije upravljala Holdingovom tvrtkom Upravljanje sportskim objektima. No, ne vraća se u istu tvrtku, već će voditi Digitalni grad.

Zanimljivo imenovanje dolazi i u zagrebačkoj Čistoći, koju će, možda i u privatizaciju, voditi zaposlenik iz sustava. To je Miljenko Benko, jedan od sadašnjih tehničkih direktora u Čistoći, za kojeg se kaže da ga veže prisno prijateljstvo s gradonačelnikom. Benko je široj javnosti postao poznat jer je prije nekoliko godina pijan slupao službeno vozilo Čistoće.

Od pijanog direktora koji je slupao službeni auto do udovice košarkaške legende Krešimira Ćosića

Miljenko Benko (Čistoća); Benko je široj javnosti postao poznat jer je prije nekoliko godina pijan slupao službeno vozilo Čistoće.

Gordana Pokrajčić (Digitalni grad); Godinama prije upravljala Holdingovom tvrtkom Upravljanje sportskim objektima. Svojevremeno joj je Bandić prijetio otkazom ako u šest mjeseci ne napravi reda.

Štefica Mihalić (Vodoospskrba); Radila u Gradskom uredu za obrazovanje

Ante Dodig (Gradska plinara); Diplomirani inženjer elektrotehnike u H1 telekomu

Ivan Tolić (ZET); Tolić je jedan od Bandićevih najbližih suradnika, sadašnji član Uprave i čovjek koji je godinama upravljao ZET-om i poslije Gredeljom, tvrtkom koja je završila u stečaju. Kasnije je postao Bandićev savjetnik.

Nike Nodilo Lakoš (Zagrebparking); Nike Nodilo Lakoš je radila u Ministarstvu financija, a bila je i članica upravnog vijeća Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Darija Jurica (Robni terminali); Ekonomistica i bivša međunarodna tajnica Mladeži HDZ-a. Inače kćer diplomata Nevena Jurice.

Daniela Franić (Stanogradnja); Pravnica koja u Holding dolazi iz Gradske uprave gdje je zaposlena 14 godina. Također, Franić je nevjenčana supruga Slavka Kojića.

Svjetlana Dizdar (AGM)

Drago Kosić (Sportski objekti)

Predrag Alebić (Vladimir Nazor)

Marina Pavlović (Zagrebački velesajam)

Marina Peričić (Autobusni kolodvor)

Miljenko Jerković (Plinara Opskrba)

Bosiljka Grbešić (Zagrebplakat)

Anita Udovičić (ZGOS)

Zdenka Palac (Tržnice)

Ljerka Ćosić (Gradska groblja) - Supruga pokojnog Krešimira Ćosića, hrvatske košarkaške legende. Dugogodišnja direktorica Gradskih groblja, a prije je radila u Hrvatskoj gospodarskoj komori koju ovih dana potresaju ozbiljni skandali. Dulje razdoblje prije Komore, pak, nije radila ništa. Živjela je sa suprugom Krešom u Washingtonu gdje je samo on radio, a ona se brinula o djeci. A puno prije Amerike radno iskustvo je stjecala u Generalturistu. Profesorica je francuskog jezika i sociologije, ali je u struci radila vrlo kratko, tek na početku svog poslovnog puta.

Alen Gospočić (Zagrebačke ceste) - Jedan od onih koji ostaje na poziciji.

Igor Toljan (Zrinjevac) - Jedan od direktora koji se još 2007. kao direktor Zrinjevca našao na Bandićevom ciljniku zbog lošeg održavanja zelenih površina, koje su zbog nezalijevanja gotovo presušile.

Joško Jakelić (GSKG) - Preživio sve režime u Holdingu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:39