UHIĆENJA U ZAGREBU

Otkriven laboratorij za uzgoj marihuane na Črnomercu, dileri su u kući držali šator

Prilikom uhićenja 56-godišnjak je policajcima dragovoljno izručio novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge

droga na Črnomercu

 Screenshot/YouTube/PUZ

Zagrebački policajci otkrili su još jedan laboratorij za umjetni uzgoj indijske konoplje. Najnoviji je bio lociran u kući na Črnomercu, a stabljike konoplje zasađene su u siječnju i uzgajane uz pomoć uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtiranje zraka. Droga je po sazrijevanju sušena, prerađivana i vagana, nakon čega je tako pripremljena preprodavana na nezakonitom tržištu.

Ali u te mutne poslove u utorak navečer umiješali su se policajci kojima je prilikom uhićenja 56-godišnjak dragovoljno izručio novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge. U srijedu su policajci, nakon što su došli do utrška i pretražili kuću koju uz 56-godišnjaka koristi i 49-godišnjak, otkrili i pravi laboratorij za uzgoj indijske konoplje.

Sve se radilo u za to pripremljenom šatoru u kojemu su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja, a u njemu je nađeno 567 komada stabljika konoplje visine od 2 do 85 cm i 425 grama konoplje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:37