POZADINA ‘OPERACIJE‘

Otkriven misterij zašto je bivši ministar maknuo golemi bazen: ‘Malo bolje pogledajte fasadu‘

Od susjeda doznajemo kako se krov za operaciju izvlačenja počeo pripremati mjesecima ranije
Bazen Hrvoja Vojkovića

Kako je to uopće izveo, pitanje je koje se postavilo nakon što je Jutarnji jučer objavio ekskluzivne fotografije izvlačenja 6-metarskog bazena teškog više od tone iz stana bivšeg ministra gospodarstva Hrvoja Vojkovića u Dalmatinskoj ulici.

Bazen je naime bio montiran na gornjem katu dvoetažnog i više od 500 kvadrata velikog stana na kućnom broju 16, a zbog težine i veličine kranom je izvučen kroz krov zgrade prošle subote.

Zbog toga je Dalmatinska satima bila blokirana, a grdosija od plastike i metala kranom je postavljena na veliki kamion i odvezena u nepoznatom smjeru.

image
Radnici izvlače bazen Hrvoja Vojkovića iz stana u Dalmatinskoj ulici
Snimio čitatelj
image
Radnici izvlače bazen Hrvoja Vojkovića iz stana u Dalmatinskoj ulici
Snimio čitatelj

Od susjeda doznajemo kako se krov za delikatnu operaciju izvlačenja počeo pripremati mjesecima ranije.

- Još prije dva mjeseca uklonjen je dio krova, a onda je preko tog mjesta prevučen crni najlon. Uklonjen je crijep i demontirani su krovni prozori na tom dijelu, govori stanarka iz jedne od susjednih zgrada i dodaje kako misli da je gigantski bazen bio u potkrovlju i da ga nikako nije bilo moguće izvući osim kroz krov jer je zgrada stara i u lošem stanju. Nakon vađenja bazena, rupa je zakrpana.

image
Zgrada u Dalmatinskoj iz koje je kroz krov izvučen 6-metarski bazen teži od tone. Zbog toga je mjesecima prije demontiran dio krovišta, a na fasadi su vidljive velike mrlje od vode jer je, kažu susjedi, bazen oštećen i puštao je vodu
Domin Matoš

- Bilo je napeto, s kranom su morali biti precizni pa je cijela operacija trajala satima – gotovo cijelo jutro, dodala je.

Susjedi s kojima smo razgovarali tvrde kako je razlog micanja bazena to što je oštećen. Pokazuju nam mrlje na fasadi zgrade i to baš na mjestu gdje je bazen stajao. Očito je iz njega iscurila veća količina vode. Zgrada je inače starija od stotinu godina, a nakon dva potresa u godinu dana voda iz bazena dodatno ju je oštetila.

image
Dalmatinska 16, stan Hrvoja Vojkovića iz kojeg je izvučen 6-metarski bazen, kroz krov
Domin Matoš

Kako smo već pisali, riječ je o Endless Pool bazenu koji simulira plivanje i to na način da mlaznice s jedne strane bacaju vodu u plivača pa on može plivati u mjestu. Cijene mu se kreću od 90 pa sve do 250 tisuća kuna.

image
Dalmatinska ulica pogled s visine
Domin Matoš

Hrvoje Vojković bivši je šef Croatia Osiguranja i ministar gospodarstva, a prije dvije godine oglašavao je prodaju ovog stana s bazenom i deset soba na dvije etaže ili cijele zgrade po cijeni od 3,3 milijuna eura.

Stan je trenutno, koliko se može vidjeti s ulice, u fazi uređivanja, a unatoč brojnim pokušajima vrata nam jučer nitko nije otvarao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:15