‘BESPOMOĆNI SMO‘

Otpadni horor u 20 fotografija: Pogledajte kako danas izgleda Zagreb, sve je zatrpano smećem

Imamo problema s kamionima, neki su pokvareni. Znamo da su građani ljuti, ali ne možemo puno toga. Kasnimo, kažu na dežurnom telefonu

Kontejneri u Koturaškoj ulici

 Čitatelj/

Umjesto Kantograda građani Zagrebu dodijelili nadimak Smećograd. Samo deset dana od uvođenja novog Modela u Zagrebu kaos s otpadom. Pretrpani kontejneri za papir i plastiku, otpad ostavljen uz zelene otoke, razbacan otpad pokraj podzemnih spremnika. Tako to otprilike izgleda u svim dijelovima grada pa čak i centru koji se posebno drži urednim. Čitatelji su nam poslali fotografije, a dodatne riječi su suvišne.

Iako je gradonačelnik Tomislav Tomašević prvi dan izašao s Čistoćom na teren kako bi vidio koji su problemi te u više navrata komentirao kako je zadovoljan modelom i da sve funkcionira - prizori iz grada govore potpuno drukčije. Plavih ZG vrećica gotovo ni nema, a građani su u kontejnere za papir i plastiku počeli bacati miješani otpad.

image

Koranska ulica

Čitatelj/
image

Ugao Gundulićeve i Hebrangove

image

Kontejneri u središtu Zagreba

Čitateljica/
image

Puni kontejneri u gradu

Snimio čitatelj/

- Novi sistem će najviše pogodovati oni u velikim stanovima kojima se osnovna naknada za uslugu prepolovila, a najmanje koristi će imati oni u malim stanovima, pogotovo garsonijerama, čija je naknada ostala ista ili se povećala, a pritom moraju davati dodatan iznos za ZG vrećice. Kao uvijek, nastradaju ljudi koji pošteno odvajaju otpad, a za sve ostale tu su kontejneri za plastiku - komentirao je jedan čitatelj koji nam je ustupio fotografije iz svog kvarta.

image

Otpad u Dugavama

Čitateljica/
image

Dugave

Čitateljica/
image

Dugave

Čitateljica/

Zvali smo Čistoću - žale se na kamione

Kako bismo shvatili o čemu se radi nazvali smo Čistoću i požalili se na otpad u našoj ulici. Prvo smo zvali broj koji se nalazi na službenim stranicama ZG vrećica i dostupan je za građane od 8 do 20 sat svaki dan. Odmah su nam rekli kako to nije njihova domena te da ćemo morati kontaktirati brojeve Čistoće, a na pitanje o kaznama nisu dali konkretan odgovor.

- Još se neko vrijeme neće kažnjavati upravo zbog ovakvih situacija. U budućnosti mislim da neće postojati zeleni otoci kako ne bi dolazilo do ovih situacija - rekla nam je osoba koja se javila na broj.

image
Čitatelj/
image
Čitatelj/
image
Čitatelj/
image

Siget

Nazvali smo potom broj za odvoz komunalnog otpada i razgovarali s radnikom. Prvo smo ga upitali što se događa s odvozom, na što nam je iskreno odgovorio.

- Imamo problema s kamionima, neki su pokvareni. Znamo da su građani ljuti, ali ne možemo puno toga. Kasnimo s odvozom i onda se trudimo prvo sve nadoknaditi - objašnjava nam ljubazno radnik.

image

Siget

Čitatelj/
image

Siget

Čitatelj/
image

Otpad u Sigetu

Čitateljica/
image

Siget

Čitatelj/

Čim smo se požalili znao je da se radi o kontejnerima za papir i plastiku. Naveli smo mu lokaciju i zapisao ju je, rekao je da će proslijediti kolegama iz druge smjene kako bi što prije riješili problem.

Službeni upit poslali smo i Čistoći, a čim nam odgovore objavit ćemo ga.

image

Otpad Travno

Čitateljica/
image
Čitateljica/
image

Siget

Čitatelj/
image

Podzemni spremnici u centru grada

Čitateljica/

Ako imate gradsku temu javite nam na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 10:30