NOVO MJESTO

OTVOREN JE BAR S NAJVEĆOM PONUDOM TOSTEVA U ZAGREBU Svake srijede i četvrtka ondje će biti organizirana svirka bendova

 Damjan Tadić/EPH

Hang out bar Toster u Petrinjskoj ulici mjesto je za sve - pušače i nepušače, vlasnike pasa, one koji jedu meso i vegetarijance, ljubitelje kave, koktela, i raznih vrsta glazbe... Ponuda hrane i koktela će se mijenjati s godišnjim dobima, odnosno, dostupnošću sezonskog voća i povrća.

U ponudi su tost sendviči - cijene slatkih (poput onog s čokoladnim namazom ili domaćim džemom) su deset kuna, dok se slanima cijene kreću od 11 do 18 kuna. Od slanih su najzanimljiviji Jajce (slanina, jaja, salata, šunka i sir u tamnom pecivu) čija je cijena 14 kuna, Popaj (sa sirom, namazom od skute, svježim špinatom i slaninom) koji košta 15 kuna te jednako skupe Fete Marie (koji se sastoji od feta sira, salate i umaka po želji). Zasada u ponudi nema vegetarijanskih (ni veganskih) sendviča, no moguće je na licu mjesta zamoliti kuhara Marka Mateia da neki sastojak izbaci iz tosta.

Uz tostove, velika je ponuda džinova, vodki, aperitivo miksanih pića... Od džinova treba izdvojiti one sa začinima, poput papra, borovnice ili krastavaca. Koktele priprema barmen Otto Grundmann.

- Atmosfera Tostera kao “hang out” mjesta je topla i ugodna. Ovdje se dolazi na jutarnju kavu i tost, popodne na lagani “brunch”, poslije posla na “aperitivo” a navečer, prije izlaska, na snack i warm up piće... A onda, zapravo, gost ostaje do kraja dana. To nam je i ideja - ponuditi gostu apsolutno sve što mu treba, tako da uopće ne treba izaći iz bara cijeli dan - kaže Igor Đaković, voditelj Tostera, koji kaže kako će u baru svake srijede i četvrtka biti organizirani nastupi bendova, dok će petkom i subotom okupljene zabavljati DJ-evi.

Prostor je podijeljen na dva djela - pušački i nepušački, a u toplije vrijeme će biti otvorena terasa. Sigurno je da će gosti moći sjediti na terasi ispred samog bara, a trenutno se pregovara i o mogućoj terasi u dvorištu iza samog objekta.

Na obje terase, kao i već sad u prostor bara, psi i drugi kućni ljubimci itekako su dobrodošli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:41