CRNA LISTA

'OVAJ SE UVLAČI ŽENAMA U KREVET, PAZITE NA TIPA KOJI TVRDI DA JE FRATAR, A POGLEDAJTE KAKO ME JEDAN PREVARIO!' Vlasnici ZG hostela o najgorim gostima

 
 Profimedia, Alamy

Došao je, prespavao dvije noći, a onda pobjegao kroz prozor ne plativši ni kune. Drugi je porazbijao pola sobe u stanju psihičke rastrojenosti. Treća, dama koja je zahtijevala da u hostelu odsjedne i njena mačka, također je pokušala prevariti hostel tvrdeći da ne zna PIN svoje kartice, a onda im je i pozvala policiju, lažno prijavljujući da su joj djelatnici hostela ukrali karticu.

Sve to svakodnevna su iskustva vlasnika zagrebačkih hostela koji na internetu, u posebnim grupama, razmjenjuju svoja iskustva o neugodnim gostima, kako bi upozorili jedni druge. A po onome što objavljuju, vidi se da im doista nije lako sa bezobraznim i bahatim gostima, podjednako domaćim i stranim.

- Upozorili bismo Vas na I. A., došla nam je u hostel u noći s 12.10. na 13.10.18. s mačkom te je tražila smještaj, izmotavala se kad je trebalo naplatiti sobu, da nema keša te da će platiti karticom. Kod plaćanja karticom je rekla da nije sigurna koji joj je PIN te da će platiti ujutro. Sljedeći dan je izašla iz sobe tek oko šest navečer te se opet izmotavala da ne zna PIN, pozvala je i policiju, policiji je poznata, navodno hoda tako po hostelima - jedna je od objava u grupi.

Gošćama se uvlačio u krevet

Neplaćanje je, čini se, najveći problem vlasnicima i djelatnicima zagrebačkih hostela.

- Odsjeo je kod nas, bio je dosta neugodan i bezobrazan. U baru je naručio dvije kave i kroasan te je samo otišao ne plativši. Konobarica je potrčala za njim da mu naplati, no on joj je prijetio smrću te ju je fizički napao (na sreću ništa joj nije) - kaže još jedna objava u kojoj se drugi vlasnik hostela žali na bezobraznog gosta iz Albanije koji se "drugim gošćama pokušao uvući u krevet".

Osim neplaćanja, žale se i na agresivne goste, pa je tako jedan muškarac iz BiH na "crnu listu" dospio zbog razbijanja inventara. - Ako ga već nemate, zapišite ga na crnu listu. Dotični se predstavlja kao misionar/fratar i na dolasku je bio potpuno normalan, dok se pri povratku oko 4 ujutro razljutio jer mu nismo htjeli naručiti pizzu. Nakon toga je počeo psovati, galamiti i prijetiti prilikom čega je zamoljen da napusti hostel što ga je potaknulo na to da porazbija većinu stvari na recepcijskom stolu. Policija ga sada traži...

'Zbrisao' kroz prozor

Česti su i alkoholizirani gosti koji nisu u stanju ući u sobu, a znaju napraviti i popriličnu štetu u sobama. A ima i onih koji smišljaju inventivne metode bijega. Dok jedni samo odšetaju, jedan je zagrebački gost naprosto 'nestao'. Ustanovilo se da je, bez da je platio, sobu napustio pobjegavši kroz prozor.

Zanimljiva je i objava u kojoj se spominje izvjestan muškarac koji je "pravio probleme čitavoj muškoj populaciji u hostelu" jer ih je usred noći - pipkao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:33