‘DA, POČELI SMO!‘

Ovako će izgledati knjižnica na mjestu uništenog Paromlina, sve bi moglo krenuti najesen

Tomašević je najavio da od Paromlina planiraju gradsku knjižnicu otvorenog tipa, multifunkcionalni društveno-kulturno-obrazovni centar

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je izgradnju knjižnice na prostoru bivšeg Paromlina. Na natječaju iz 2019. za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje Gradske knjižnice Grada Zagreba - Paromlin, koja će u programskom i oblikovnom smislu adekvatno vrednovati lokaciju između Paromlinske ceste i Trnjanske ceste, pobijedio je rad zagrebačke tvrtke UPI-2M

 UPI-2M/Boris Kovacev/Cropix

- Radimo na izvedbenoj dokumentaciji za Gradsku knjižnicu na lokaciji Paromlin, koja je nužna za prijavu projekta za fondove i za procjenu aktualne situacije troškova gradnje - rekao nam je arhitekt Berislav Medić, iz studia UPI-2M prema čijem će se projektu realizirati veliki projekt Gradska knjižnica.

Razgovarali smo danas, dan nakon što je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, najavio da od Paromlina planiraju centralnu gradsku knjižnicu otvorenog tipa, multifunkcionalni društveno-kulturno-obrazovni centar.

Za to postoji projekt iz 2019. godine, kada je na natječaju za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje Gradske knjižnice Grada Zagreba - na lokaciji Paromlin pobijedio rad studia UPI-2M.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. srpanj 2024 15:55