STIŽU NA ZG ULICE

Ovako izgledaju rabljeni tramvaji koje je kupio ZET za 2,7 milijuna eura

Gradski prijevoznik Stadtwerke Augsburg dostavio je jedinu ponudu na natječaj za rabljene tramvaje koji je ZET raspisao 23. lipnja

Tramvaj GT6M

 Petrášek Radek/Čtk/Profimedia/Petrášek Radek/Čtk/profimedia

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je na konferenciji za medije u utorak kupnju 11 rabljenih tramvaja od Augsburga, a kako javlja portal Railway gazette riječ je o modelima GT6M njemačkog proizvađača ADtranza.

“Raspisali smo natječaj za kupovinu rabljenih tramvaja. Nedavno smo potpisali ugovor o kupnji 20 novih tramvaja, no na njih se mora čekati, za proizvodnju treba 2 godine. Mi sad sad trebamo tramvaje i odlučili se za natječaj za rabljene tramvaje. Spremamo i natječaj za kupovinu još dvadeset novih tramvaja”, rekao je Tomašević u utorak, piše N1.

“Njemački grad Augsburg dao nam je ponudu, tramvaji su pogodni tračnicama, kupit ćemo ih 11 i koštat će 2,7 milijuna eura. Stari su 15-20 godina, što je manje od prosječne starosti sadašnjih tramvaja u Zagrebu, a koja je 27 godina. Jedan novi tramvaj košta 2 milijuna, ovih 11 kupujemo za otprilike iznos jednog novog”, dodao je gradonačelnik Zagreba.

Gradski prijevoznik Stadtwerke Augsburg dostavio je jedinu ponudu na natječaj za rabljene tramvaje koji je ZET raspisao 23. lipnja, a Zagreb bi trebali biti isporučeni od listopada 2023. do prosinca 2024. godine.

Tvrtka ADtranz, u vlasništvu ABB-a i Mercedes-Benza, je 1996. proizvela 11 tramvaja GT6M. Oni bi u Augsburgu trebali biti zamijenjeni novim tramvajima Stadler Tramlink, od kojih je prvi već isporučen početkom kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. kolovoz 2023 23:34