NIJE SAMO NETFLIX

Ovo je neobičan popis stvari na koje se u Hrvatskoj možete pretplatiti: ‘Četkice za zube na adresu? Ma može...‘

Novom trendu priključuje se sve više poduzeća koja nude usluge dostave svojih proizvoda na kućnu adresu u odabranom intervalu

Ilustrativna fotografija 

 Tom Dubravec/Cropix

Plaćanje pretplate na streaming usluge za gledanje filmova ili slušanje glazbe, kao i pretplate na novine ili portale, uobičajeni su mjesečni troškovi s kojima se svakodnevno susrećemo. U tu skupinu možemo još uvrstiti i plaćanje mobilne pretplate, pretplatu na ulaznice za kazalište ili utakmicu, kao i pretplatne karte za vlak ili tramvaj.

Sve su to usluge koje nije moguće fizički vidjeti, ali značajno olakšavaju život i organizaciju. U skorije vrijeme sve je više poduzeća koja nude usluge dostave svojih proizvoda na kućnu adresu u odabranom vremenskom intervalu. Tako je moguće naručiti četkicu za zube, pelene, čajeve, leće ili hranu za pse.

- Uzela sam pretplatu na leće jer mi se pokazala financijski isplativija i praktičnija od čestih posjeta optikama. Znam koliko često moram promijeniti par leća pa sam prilagodlila vrijeme dostave svojim potrebama. Dobijem mail na kojem potvrdim da trebam novi par i to je cijela mudrost, jedna obaveza manje, rekla je Dorotea kojoj je zbog astigmatizma život bez leća gotovo nezamisliv.

Često je uzimanje pretplate na proizvode povoljnije od obične kupnje jer tvrtke nude određene popuste na učestalu kupnju njihovih proizvoda i vjernost kupaca. Sve podatke koje donosimo u nastavku pronašli smo na internetskim stranicama tvrtki.

PRETPLATA NA DIOPTRIJSKE LEĆE

Kratkim pretraživanjem interneta, jedna od prvih stranica koja nudi kupnju kontaktnih leća na pretplatu je Alfa Vision optika. Njihovu pretplatu moguće je uzeti na minimalno šest mjeseci, kupcima dostava dolazi jednom mjesečno, a moguće je naručiti i dvotjedne ili jednodnevne leće.

Kupci koji se odluče pretplatiti, ostvaruju pravo na besplatnu dostavu iako je redovna dostava besplatna tek nakon potrošenih 1300 kuna. Druga pogodnost koju imaju je popust od 20 posto. Na godišnjoj bazi korisnici leća, koji ih mijenjaju svaka dva tjedna, na leće potroše od 1200-1800 kuna. Ako imaju astigmatizam ili prezbiopiju, taj je iznos i veći. Popustom od dvadeset posto, odnosno pretplatom, u ovom slučaju moguće je uštedjeti 240-360 kuna godišnje. Dodatna pogodnost koju optika nudi je besplatna otopina za leće uz kupnju šest pari leća.

PRETPLATA NA ČETKICU ZA ZUBE

Jedna od zanimljivijih pretplata koju je moguće pronaći na internetskim stranicama je pretplata na četkicu za zube. Prva takva stranica na koju smo naišli, a da je moguće pretplatiti se na proizvod je stranica Moja Zubna. Stranica nudi čak nekoliko modela pretplate, moguća je pretplata kojom nova četkica stiže na adresu svaki ili svaki drugi mjesec.

Ako se četkica naruči u prvoj polovini mjeseca, poslana će biti 15. u mjesecu, a ako se naruči nakon toga, šalje se prvog u mjesecu. Moja Zubna dostavlja četkice od bambusa koje su eco-friendly, te se šalju i istom takvom pakiranju. Nude tri opcije različitih cijena. Odabere li se opcija mjesečne pretplate, svaki mjesec potrebno je za četkicu platiti 2,89 € (21,77 kn). Dvomjesečna pretplata stoji 2,99 € (22,53 kn), dok godišnja pretplata iznosi 15,54 € (117,09 kn), odnosno manje od 10 kuna po četkici.

PRETPLATA NA PELENE

Preko stranice bazzar.hr moguće je postati pretplatnik na Pampers pelene. Kako stoji na stranici, u ponudi postoje tri različite vrste pelena: Pampers Harmonie pelene po cijeni od 59,72 € (449,96 kn), Pampers Premium Care pelene od 48,44 € (364,97 kn) ili Pampers Active Baby pelene od 38,49 € (290,00 kn).

Bazzar također na svoju pretplatnu nudi besplatnu dostavu, a kao posebnu pogodnost izdvojili su besplatno svako četvrto pakiranje. Bitno je svaki put potvrditi narudžbu i odabrati potrebnu veličinu. Ako kupcu pelene zatrebaju prije nego istekne razdoblje od mjesec dana, moguće je novo pakiranje naručiti i ranije, a isto tako i kasnije ako ih troši sporije od predviđenog plana.

PRETPLATA NA ČAJEVE

Ako znate koliko čaja popijete mjesečno ili imate neki određeni koji pijete zbog zdravstvenog stanja, još jedna od mogućih pretplata je ona na čajeve koju smo pronašli na stranici Sensilab. Kako navode na stranici, biti pretplatnik je povoljnije nego kupovati proizvode iz redovne ponude jer je cijena proizvoda kupljenih na pretplatu uvijek jeftinija od redovne cijene.

Posebne pogodnosti koje imaju kupci tih čajeva su uvijek besplatna dostava, poklon uz svaku narudžbu koja se ponavlja, kao i popust od 10 posto na proizvode vrijednosti ispod 14,99 € (112 kn) i popust od 20 posto na proizvode skuplje od tog iznosa. Na Sensilabovoj stranici moguće je pratiti točan datum sljedeće planirane isporuke proizvoda koji imaju pretplatu.

PRETPLATA NA HRANU ZA PSE

Posljednja od pretplata, koja je u inozemstvu već dobro razvijena, na mala vrata dolazi i u Hrvatsku. Pretplata na pseću hranu peta je na ovom popisu, a u Hrvatskoj smo pronašli stranicu Pas Kitchen koja ima mogućnost pretplaćivanja. Nude nekoliko modela dostave pa je tako moguća dostava 28 pakiranja odjednom, dostava za 14 dana ili ona za 5-7 dana.

Cijene ovdje variraju o količini i odabranom obroku, a u ponudi ih imaju četiri: Super-klopa, Sveta Krava, Leteća Kokoš i Gladan Prasac s detaljnim podacima na njihovoj stranici. Ono što nude svojim pretplatnicima je svježa hrana dostavljena na kućni prag s besplatnom dostavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:27