ELEKTRIČNI AUTI

Ovo su Fuliri: Grad Zagreb uvodi potpuno novu besplatnu uslugu, objavili su sve detalje

Prijevoz malim električnim vozilima po centru grada bit će dostupan od subote, 15. lipnja

Fuliri

 Grad Zagreb

Grad Zagreb pokreće pilot uslugu besplatnog javnog prijevoza u pješačkoj zoni središta grada. Prijevoz malim električnim vozilima "Fulir“ bit će dostupan od subote, 15. lipnja, što će omogućiti građanima i turistima ekološki prihvatljiv način kretanja.

„Fulir je više od usluge prijevoza. To je korak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu koji će mnogima olakšati svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života u centru”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević objasnivši da je usluga prvenstveno namijenjena starijim osobama, teže pokretnim osobama i osobama s invaliditetom, ali će biti dostupna i ostalim građanima i turistima.

Mali električni automobili kapaciteta 5 putnika plus vozač, bit će dostupni od 8 do 20 sati, vikendom i praznicima sve do kraja listopada. Usluga je besplatna i može se naručiti putem telefona na brojeve 091/1111-425 i 091/1111-426. Vozači će sami odgovarati na pozive i dogovarati lokacije i rute.

Naziv "Fulir" izabran je u čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma "Tko pjeva zlo ne misli", a koncept je inspiriran uspješnim modelom „Kavalira“ u Ljubljani. Uslugu prijevoza će pružati Zagrebački električni tramvaj d.o.o.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 11:05