HARALI METROPOLOM

Pala dvojica lažnih električara: Na meti su im bile starice, objavljeno kako su točno operirali

Prva im se na meti našla 21. lipnja oko 16.10 sati 97-godišnja umirovljenica u Ulici Ljudevita Posavskog.
Ilustracija
 Duje Klaric/Cropix

Lažni električari koji su ljetos harali metropolom mijenjajući tobože stara električna brojila konačno su dolijali u ruke policiji. Dvojica muškaraca starih 37 i 41 godinu su po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljeni za tešku krađu i računalnu prijevaru.

Prva im se na meti našla 21. lipnja oko 16.10 sati 97-godišnja umirovljenica u Ulici Ljudevita Posavskog. Njoj je na vrata pozvonio mlađi prevarant predstavivši joj se kao električar koji je došao zamijeniti njezino električno brojilo.

U punom povjerenju umirovljenica ga je pustila u stan i dok se motao u hodniku ispod brojila fingirajući da priprema zamjenu, iskoristio je njezinu nepažnju te joj iz torbice ukrao novčanik s dokumentima, novcem i bankovnom karticom uz koju je bio ispisan PIN. Odmah nakon toga se dao u bijeg da bi otrčao do tržnice na Volovčici gdje ga je čekao 41-godišnji kompanjon kojem je dao ukradeni novčanik sa stvarima.

On je, pak, odšetao do obližnjeg bankomata, dakle svega 20-ak minuta od krađe, te je sa računa 97-godišnjakinje podigao novac koji obojica zatim bratski podijelila.

Dvojac je osumnjičen i da se 21. kolovoza između 12.35 i 12.50 sati Peugeotom zagrebačkih oznaka dovezao do Zvonimirove ulice gdje su na ulici ugledali 79-godišnjakinju. Stariji varalica joj je prišao pod izgovorom da joj želi pomoći, no ubrzo joj je ponudio zamjenu električnog brojila u stanu pa mu se pridružio i drugi prevarant te su svi zajedno ušli u zgradu.

Po ulasku u stan od žene su, pak, zatražili novac za navodne troškove promjene električnog brojila, ali ona je to odbila sve dok joj je izdaju račun za uslugu. Te trenutke uvjeravanja iskoristili su da iz ladice u hodniku ukradu joj novac, da bi joj nakon toga rekli da idu do auta po brojilo i da će se vratiti. Međutim, vratili se nisu a ona je ubrzo otkrila da je pokradena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:57