BIVŠA V.D. GRADONAČELNICE

Pavičić Vukičević ispričala kako je izgledala primopredaja: Potvrdila da će uzeti ‘6+6‘, a komentirala i Troskota

Možemo očekivati da ćemo u novom periodu imati raspis pa izbor novih pročelnika, rekla je
Jelena Pavičić Vukičević i Tomislav Tomašević
 Goran Mehkek/Cropix

Bivša vršiteljica dužnosti gradonačelnice Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, gostovala je u N1 studiju uživo i komentirala povijesnu primopredaju vlasti u Zagrebu.

Opisala je i kako je tekla primopredaja s Tomislavom Tomaševićem. “Bio je to doista kolegijalan razgovor, kakav i treba biti. Prošli smo vitalne teme za kvalitetu života u Gradu Zagrebu, s posebnim naglaskom na financije”, rekla je Pavičić Vukičević.

U trenucima kampanje, kad se pokušava predstaviti biračima, kažemo koju riječ previše, ali nakon izbora očekuje se otvoreni i konkretan razgovor i servisiranje svih informacija koje u ovom trenutku mogu dati gradonačelniku. Sve službe nastavljaju sa sastancima i gradonačelnik će dobiti sav uvid u gradske poslove, rekla je Pavičić Vukičević.

Upitana za savjete koje je dala Tomaševiću, Pavičić Vukičević je rekla kako svim novoizabranim čelnicima želi puno uspjeha i sreće te da je to poželjela i Tomaševiću te da ga je pozvala na puno strpljenja i da se pripremi na puno rada za Zagreb.

“U kampanji se mnogo toga zna reći što ne stoji, iskoristit ću priliku da kažem da u Gradskoj upravi Grada Zagreba ne radi nitko tko nije prošao postupak javnog natječaja, da je to postupak koji traje šest mjeseci, u kojem se provjeravaju i diplome i drugi dokumenti i da je to postupak koji će morati poštovati i novi gradonačelnik”, rekla je Pavičić Vukičević.

Nije davala preporuke o tome koga od pročelnika treba zadržati.

“Možemo očekivati da ćemo u novom periodu imati raspis pa izbor novih pročelnika. To dolazi u okviru njegovih kompetencija pa nema smisla bilo koga izdvajati. Gradonačelnik će razgovarati sa svim pročelnicima, s upravom Holdinga i voditeljima drugih trgovačkih društava, uvjerena sam da će predložiti onu organizaciju koju smatraju da je najbolja”, rekla je Pavičić Vukičević.

Lijepo je što su djelatnici gradskog poglavarstva pripremili lijepu dobrodošlicu, on je od danas gradonačelnik svima i mislim da ga je uprava dobro dočekala. “Rekla sam mu da je u našem poslu jako malo sretnih dana, sretni su dani kad smo izabrani i kad stupimo na dužnost, ali onda stigne posao u kojem imamo jako puno briga”, rekla je Pavičić Vukičević.

Govoreći o financijama Grada Zagreba, Pavičić Vukičević je rekla da grad jest u dugu, ali da nema govora o pet milijardi kuna, što je ranije rekao Zvonimir Troskot. “To me podsjeti da mi je vrijeme za političku mirovinu, jer od takvih velikih riječi moram priznati da dobijem fizičku reakciju”, rekla je Pavičić Vukičević.

Otkrila je i što će dalje, nakon što nije izabrana za gradonačelnicu. “Ja sam dosad svake četiri godine mijenjala i radno mjesto i lokaciju rada. Otvorila sam tu mogućnost 6+6 mjeseci kao dužnosnik”, rekla je Pavičić Vukičević.

Upitana za angažman na Kineziološkom fakultetu, rekla je da će se to tek vidjeti. “Radilo se samo za priznavanje kvalifikacije, nije to još radno mjesto”, rekla je Pavičić Vukičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2022 00:58