DONIJELI ODLUKU

Pavičić Vukičević izabrana za novu predsjednicu Bandićeve stranke: ‘Nećemo se ugasiti‘

Ne mogu prejudicirati, rekla je odgovarajući na upit hoće li ona biti kandidatkinja za gradonačelnicu
Milan Bandić i Jelena Pavičić Vukičević

Danas u 17 sati sastalo se predsjedništvo stranke BM 365 - Stranke rada i solidarnosti, koje je raspravljalo o vodstvu stranke nakon smrti Milana Bandića.

- Donijeli smo odluku o tome da ću ja kao jedna od potpredsjednica stranke obnašati dužnost predsjednice stranke - kazala je Jelena Pavičić Vukičević.

Pavičić Vukičević kazala je da su održali dvije sjednice – Predsjedništva i Koordinacije za gradske četvrti. Na prvoj sjednici donesena je odluka da Pavičić Vukičević preuzme funkciju predsjednice stranke.

- Stranka je počivala na leđima Milana Bandića. Imamo potrebu pokazati da smo zajedno, da nam je važan svaki član. Ovo su lokalni izbori na kojima u Zagrebu biramo i članove u Mjesnim odborima i Vijećima gradske četvrti. Dogovorili smo se da su svi predsjednici organizacija nositelji liste. Imaju potpunu autonomiju predložiti svoje liste na svim razinama organiziranja i kao Predsjedništvo smo se dogovorili da ćemo tu autonomiju ispoštivati - kazala je Pavičić Vukičević.

- Moram razočarati sve one koji čekaju da se ova stranka ugasi ili one koji čekaju da stranka promijeni ime. Nekima je smetalo zašto stranka nosi ime po živome čovjeku, sada im smeta zašto nosi ime po preminulom čovjeku. To ime i prezime je dio našeg identiteta - kazala je.

- Okupili smo se u najtežim vremenima, dali smo mu podršku i on nama. Uz Bandića nas veže ljudska emocija, ali znamo da svatko od nas ima svoje ideje i može donijeti jednu novu kvalitetu u tom zajedničkom poslu - kazala je.

Kazala je i da se nada da će predsjednici već idući tjedan predložiti najbolje kandidate za lokalne izbore.

- Naši će sugrađani odabrati najboljeg za gradonačelnika i u to ne sumnjam. Nadam se da ćete razumjeti da vam danas ne možemo dati odgovore na sva pitanja. Demokratska smo stranka i imamo svoje procese - kazala je.

Komentirala je i hoće li ona biti kandidat stranke za gradonačelnicu Zagreba.

- Ne mogu prejudicirati i možda bi to netko shvatio da želim utjecati na članove stranke. Uvjerena sam da će oni iznjedriti najbolje rješenje - kazala je Pavičić Vukičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:52