ŠVICARSKI MODEL

PAVLE KALINIĆ TRAŽI UVOĐENJE OBVEZNOG VOJNOG ROKA I ZA ŽENE I ZA MUŠKARCE 'Nacija smo s malo ljudi, to je jedino rješenje. Evo koliko bi trajao'

 
Pavle Kalinić
 Ronald Goršić / CROPIX

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić i ministar graditeljstva Predrag Štromar obišli su statičare koji nakon potresa u Zagrebu vrše procjenu štete.

Mora se još pregledati oko deset tisuća objekata, rekao je Kalinić i istaknuo da su godine zaposlenika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama problem zbog kojeg dolazi do sporosti obnove, javlja N1.

'Dalje ćemo pokušavati proširiti Civilnu zaštitu i inzistirat ćemo i dalje na uvođenju obveznog vojnog roka jer je ovo pokazalo da su nam ključni klinci od 18 do 30 godina. Vojni rok na četiri mjeseca, po švicarskom modelu, isto za žene i muškarce, jer mi smo nacija s malo ljudi i to je jedino rješenje da u kriznim situacijama možemo reagirati adekvatno. Zahvaljujem Civilnoj zaštiti koja je 48 sati bila na terenu, to su bili stariji ljudi. Tražimo da se uvede obvezni vojni rok i ne vidim kome je bilo u interesu da se to ukine', rekao je Kalinić za N1.

Prozvao je i ministarstva i nedovršeni Zakon o civilnoj zaštiti.

Dodao je da će Grad Zagreb i Zagrebački Holding sufinancirati prelazak na kondenzacijske dimnjake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:07