PRIKUPLJANJE POTPISA

‘Pet tisuća je u džepu‘: Filipović dobio podršku premijera i vrha HDZ-a, svi zajedno sjeli na kavu

Kada smo složni, onda smo - nepobjedivi! Hvala predsjedniku Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj podršci, poručio je Filipović
Članovi HDZ-a
 Cropix; Twitter

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je i potpisom podržao kandidaturu Davora Filipovića za zagrebačkog gradonačelnika poručivši da zajedno s njim treba ići ka boljem, kvalitetnijem i bolje uređenom Zagrebu.

"Pet tisuća potpisa koji su nužni su već 'u džepu' i na taj način Davor Filipović ide snažno u odlučni i ključni dio kampanje do 16. svibnja. Mi smo ovdje da idemo zajedno s njim prema boljem, kvalitetnijem i bolje uređenom Gradu Zagrebu", rekao je Plenković novinarima na Cvjetnom trgu.

Potpis i potporu Filipoviću su, uz premijera Plenkovića, među inim dali i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, brojni ministri, saborski zastupnici, zastupnici u Europskom parlamentu, čelnici stranke, neki zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te građani.

image
Davor Filipović, Andrej Plenković
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Andrej Plenković
Srdjan Vrancic/Cropix

Istaknuvši da Filipović ima njihovu snažnu potporu, Plenković je poručio kako očekuje da će sigurno biti u drugom krugu, nakon čega idu na pobjedu.

Plenković je ocijenio kako se Filipović u dosadašnjim nastupima pokazao najpripremljeniji u sadržajnom i političkom smislu za dužnost zagrebačkog gradonačelnika te je izrazio uvjerenje da će u kampanji pokazati još više te dobiti snažnu potporu Zagrepčana.

Novinarima, koji su ga tražili da im odgovori na nekoliko aktualnih političkih pitanja, Plenković je odgovorio:

- Danas je Davor tema… Ma ne treba, ja sam vam svaki dan pred medijima. Bit ću vam sutra koliko hoćete, rekao je, prenosi N1.

Filipović je izrazio zadovoljstvo potporom najviših državnih i stranačkih dužnosnika i rekao da svi znaju kako izgledaju političke utakmice kada HDZ nastupa snažno i jedinstveno.

"Kao što smo na parlamentarnim izborima u sve četiri zagrebačke izborne jedinice ostvarili najbolji rezultat, vjerujem da će mi naši sugrađani dati povjerenje da zajedno s njima u slijedeće četiri godine ovaj grad bude grad u kojem će najbolji pobjeđivati i najslabiji biti zaštićeni", poručio je Filipović.

image
Nina Obuljen Koržinek
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Davor Filipović, Andrej Plenković, Gordan Jandroković
Srdjan Vrancic/Cropix

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je kako im podrška koju su danas dobili, prvenstveno od Zagrepčana, ali i od premijera Plenkovića, zastupnika u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu te zagrebačkoj Gradskoj skupštini daje snažan vjetar u leđa i veliku sigurnost da će 16. svibnja te u drugom krugu 30. svibnja ostvariti veličanstvenu pobjedu u Zagrebu s novim gradonačelnikom Davorom Filipovićem.

Filipović je i putem Twittera zahvalio Plenkoviću na ukazanom povjerenju.

- Ovoliko ljudi, ove slike, govore više od tisuću riječi. Kada smo složni, onda smo - nepobjedivi! Hvala predsjedniku Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj podršci. Vjerujem da će mi naši sugrađani ukazati povjerenje i da ću postati gradonačelnik, poručio je.

image
Članovi HDZ-a
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Članovi HDZ-a
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Članovi HDZ-a
Srdjan Vrancic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:29