VRIJEME ZA PROMJENE

Petek: ‘U korist tima, mogao bih odustati od kandidature za gradonačelnika Zagreba‘

Najlogičnije bi bilo da se od centra prema lijevo ujedinimo i idemo s jednim kandidatom u interesu građana Zagreba, smatra Petek
Renato Petek
 Damjan Tadic/CROPIX

Nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek u ponedjeljak je najavio da bi, u korist tima, mogao odustati od kandidature za zagrebačkog gradonačelnika.

- Situacija u Gradu Zagrebu je politički zrela za promjene. Najlogičnije bi bilo da se od centra prema lijevo ujedinimo i idemo s jednim kandidatom u interesu građana Zagreba. U tom kontekstu sam spreman, zbog dobra Zagreba i građana, staviti svoju vlastitu ambiciju u korist tima - izjavio je Petek Hini u stanci sjednice Gradske skupštine, koja se i u ponedjeljak treći dan održava online. Desetak oporbenih zastupnika u online sjednici sudjeluje pak iz dvorana Stare gradske vijećnice.

Petek, koji je i predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika, objasnio je da im na predstojećim lokalnim izborima nije cilj samo pobijediti Milana Bandića, nego uspješnije koristiti gradske resurse, riješiti brojne probleme i pretvoriti Grad Zagreb u metropolu koja se može ravnopravno nositi i imati kvalitetu usluga kao drugi srednjoeuropski gradovi.  

No rekao je, ako ne dođe do konstituiranja takvog cilja, spreman je i sam izaći na lokalne izbore kao kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

Osvrćući se na nastavak sjednice Gradske skupštine u ponedjeljak, rekao je da je predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš zatražila stanku kako bi se provjerilo javljaju li se neke druge osobe, umjesto prozvanih zastupnika, na glasanju.

- Možda zbog kvalitete zvuka, ali možda je i stvarno to činjenica, jer se događa da se konkretno zastupnica Gordana Rusak (nestranačka, iz Kluba Bandić Milan 365) nije sama javljala, nego se u njezino ime javljao netko drugi, jer nismo mogli vidjeti preko kamere o kome se radi. Tako da će se to provjeriti - rekao je Petek.

Na sjednici je podržao prijedlog zastupnika Marka Torjanca za postavljanje spomenika stožernom generalu Petru Stipetiću u Zagrebu.

Na dnevnom redu skupštinske sjednice bit će i točke o sljemenskoj žičari i gospodarenju otpadom, na prijedlog Kluba nezavisnih zastupnika koji traže detaljno izvješće o realizaciji tih projekata.

- Na koji način se zapravo rješava problem gospodarenja otpadom izuzetno je važno za Grad Zagreb. Ulažu se stotine milijuna kuna. Idemo li u dobrom smjeru ili ne, trebalo bi biti vidljivo iz jednog takvog detaljnog izvještaja - izjavio je Petek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2020 06:40