TOMISLAV TOMAŠEVIĆ

‘Pobijedit ćemo uzdignute glave, bez prljavih trikova, a otvoreni smo za suradnju sa svima‘

Tomašević je pozvao sve institucije da istraže i pronađu dokaze da se Možemo! financira iz udruga ili inozemstva
Tomislav Tomašević
 Damir Krajac/Cropix

Gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević, uz potporu kandidata za zamjenicu, odnosno zamjenika gradonačelnika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta te predstavnika stranaka koalicije Možemo! - Zagreb je NAŠ! - Zelena alternativa ORaH - Nova ljevica - Za Grad!, održao je ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba završnu konferenciju za medije prije izborne šutnje.

- Želimo uputiti posljednje poruke biračima i pozvati sve da izađu na izbore. Već 15 godina borimo se za Zagreb u kojem ne vlada interesna klika. U nedjelju su povijesni izbori jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika i pozivamo građane da sudjeluju. Pobijedit ćemo i svima ćemo moći pogledati u oči. Mi svoja obećanja ispunjavamo, potreban je mali korak da se Zagreb oslobodi korupcijske hobotnice koja mu ne da da se razvija.

Potrebno je u nedjelju reći ne kampanji koju provodi moj protukandidat, kampanji mržnje, huškanja, straha i demoniziranja političkih suparnika - rekao je Tomašević.

Upitan o financiranju, Tomašević je kazao kako su objede i klevete o njegovoj plaći od 24 ili 25 tisuća kuna bruto namjerne laži i kako je sve vidljivo na imovinskoj kartici.

- Pronađite bilo kakav dokaz da se financiramo iz udruga, iz inozemstva... pozivam sve institucije, Sherlocka Holmesa, grupu TNT da istraže. Ovakva kampanja laži još uvijek nije viđena. Bilo tko tko će ići na lokalne izbore, nikad mu više neće pasti na pamet ovakve laži jer se nadam da će građani u nedjelju poručiti da se to ne isplati. Svi su izvještaji dostupni. Ovo je tragikomično, opasno i treba tome reći ne - rekao je pa nastavio:

- Hrvatska politika kroz kampanju je dosegnula novo dno i ovo je vjerujem zadnji put jer će birači to kazniti na izborima. Pobijedit ćemo uzdignute glave jer se nismo koristili nikakvim prljavim trikovima. Potrebno je neko vrijeme da se rezultati izbora proglase, onda kreće sastanak s Pavičić-Vukičević, treba pričekati nekoliko dana, to sigurno neće biti odmah u ponedjeljak. Konstituiranje skupštine će ići polako. Nakon izbora krećemo u razgovor - kazao je Tomašević.

- Mi birače pokušavamo motivirati, neki su pokušavali svoje birače mobilizirati i vratiti ih u prošlost - dodao je, a onda se osvrnuo na policijsku pratnju i prijetnje koje su se spominjale u medijima:

- Nikakvih ozbiljnih prijetnji nisam imao, osjećam se sigurno u svom gradu, nikakve policijske pratnje nisam imao. Što se tiče postupanja policije, ne mogu govoriti u njihovo ime, oni su procijenili da je potrebno nadzirati neka okupljanja - kazao je Tomašević i dodao kako ne misli da je Miroslav Škoro oštećen kad se pričalo o prijetnjama.

- Otvoreni smo za suradnju sa svima, i sve što dođe od oporbe podržat ćemo i nećemo tražiti dlaku u jajetu, građani žele vidjeti konstruktivne prijedloge i sadržaj, a ne tko je nešto odlučio - kazao je Tomašević pa na kraju poručio kako je svaki glas u nedjelju bitan i kako očekuje dobru izlaznost.

- Ovakve kampanje huškanja i dezinformiranja ne mogu proći - istaknuo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2023 00:16