NOVI MOMENT

POBUNA U ZAGREBAČKOM HDZ-u SE NE STIŠAVA Čovjek kojeg su mimo Plenkovićeve volje postavili za šefa HDZ-ovih zastupnika podnio ostavku

Ivan Kujundžić (stoji)
 Damjan Tadić / CROPIX

Pobuna u zagrebačkom HDZ-u se ne stišava. Ni tri tjedna nakon što je odlučeno da Ivan Kujundžić postane novi šef Kluba HDZ-a u zagrebačkoj Skupštini, Kujundžić odlučio se zahvaliti na toj funkciji, ali i na mjestu u Skupštini. Na taj se potez odlučio zbog pritiska kojemu je bio izložen zato što je vrh HDZ-a bio nezadovoljan njegovim izborom i time što njihov kandidat kojeg je zagovarao premijer Andrej Plenković nije prošao.

Na tu funkciju trebao je doći dopredsjednik Kluba u Skupštini Mislav Herman, blizak šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću.

Kujundžić je svoju odluku ovako obrazložio:

"Danas sam Gradskom odboru HDZ-a i predsjedniku dr. Andriji Mikuliću podnio ostavku na mjesto zastupnika u Skupštini grada Zagreba. Prošlo je gotovo tri tjedna od kada je Gradski odbor HDZ-a grada Zagreba, u demokratskoj proceduri izabrao mene za predsjednika Kluba zastupnika u Skupštini grada Zagreba, na čemu sam bio zahvalan i ustrajan u želji da predano obavim doista važan i kompleksan povjereni mi zadatak.

No, od samog izbora do danas nije se dogodio niti jedan pozitivni trenutak ili razgovor oko novog konstituiranja našeg Kluba. Naprotiv samo destrukcija i pokušaji difamiranja mog izbora, a time i nepoštivanja najvišeg političkog tijela Gradskog odbora HDZ-a kao i mene osobno, izabranog na tu funkciju.

No ovo je novi moment, koji ima neki drugi politički aspekt, koji doista nije dobro shvaćen, što mi je uistinu žao. U ovo pred Božićno i izborno vrijeme, kada stranka mora djelovati jedinstveno i bez turbulencija, doista ne želim biti teret u ovom sastavu i radu našeg kluba u Skupštini te dalje svojom prisutnošću zaoštravati poljuljane međuljudske odnose.

Ovim svojim činom želim skrenuti pozornost na moral i etiku u politici, važnost življenja po savjesti, a tako isto i glasovanja po savjesti a nikako po nametnutoj kolektivnoj svijesti bez dijaloškog okvira, u kojem su zabranjena sva propitivanja vrijednosnog sustava i svakog problema. Onu svijest koja nas sa zebnjom evocira na partijsku kolektivnu svijest."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:39