PO BANDIĆEVOM NALOGU

Počele pripreme za sanjkalište u centru: Na Cmroku osvanulo nekoliko brdašaca umjetnog snijega

Čini se da je proizvodnja započela ovaj vikend, ali će, prema svemu sudeći, trebati još neko vrijeme da se pokrije cijela livada
Cmrok
 Ranko Suvar/Cropix

Kao i godinama prije, prema nalogu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, počele su pripreme za sanjkalište u centru.

Prema slikama koje su se proteklih dana mogle vidjeti, iznad park šume Tuškanac, na zagrebačkom Cmroku osvanulo je nekoliko brdašaca umjetnog snijega. Čini se da je proizvodnja započela ovaj vikend, ali će, prema svemu sudeći, trebati još neko vrijeme da se pokrije cijela livada.

image
Cmrok
Ranko Suvar/Cropix

Gradski je plan da se Zagrepčanima omogući skijalište za Božić, a Bandić ni ove godine ne odustaje.

Vidi se to i po tome da je gradonačelnik sa Sljemena spustio tešku artiljeriju, odnosno poznati Snow factory - “snježnu tvornicu”, kako je zovu u Gradu, koja snijeg može proizvoditi i kada temperature nisu „ispod nule“.

image
Snow Factory
Ranko Suvar/Cropix
image
Snow Factory
Ranko Suvar/Cropix
image
Snow Factory
Ranko Suvar/Cropix

Na Sljemenu „tvornicu“ imaju već pet godina, a za razliku od snježnih topova, kojima je za proizvodnju snijega potrebna temperatura oko sedam stupnjeva ispod ništice, ovaj uređaj može ga proizvesti i na „ljetnim“ temperaturama do 15 stupnjeva.

image
Snow Factory
Ranko Suvar/Cropix
image
Snow Factory
Ranko Suvar/Cropix

Zadnjih godina Bandić je Cmrok punio uz pomoć Snow Factoryja, ali i topova. Ono što ohrabruje jest to da je za sanjkanje, prema uvriježenoj mudrosti, dovoljan sloj od desetak centimetara, ali za skijanje snijeg treba biti dubok minimalno metar.

Sad, do Božića je još deset dana, a hoće li to „tvornici snijega“ to biti dovoljno da pokrije Cmrok, ostaje vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:10