ZAGREBAČKI VELESAJAM

POČINJE ZAGREB AUTO SHOW, MUP ZOVE LJUDE NA SVOJ ŠTAND 'Provjerite svoje prekršajne bodove, možete se testirati na alkohol i drogu!

 Ivan Kuharić/CROPIX

Dugoočekivani Zagreb Auto Show 2016., nakon osam godina pauze, sutra će na Zagrebačkom velesajmu opet otvoriti svoja vrata.

Osim što će posjetitelji na tom 14.međunarodnom salonu automobila, gospodarskih vozila, motocikala i prateće industrije moći uživati sve do 10.travnja, biti će prilike da nešto i nauče, testiraju ali i provjere!

Naime, na sajmu će sudjelovati i Ministarstvo unutarnjih poslova čiji će djelatnici široj javnosti skrenuti pozornost na svakodnevna stradavanja u prometu kao i na posljedice koje nastaju zbog nepoštivanja prometnih propisa.

-Posjetiteljima ćemo predstaviti najmoderniju opremu koja se koristi kako bi se spriječilo nepoštivanje prometnih propisa. Ujedno, moći će se pogledati uređaji i oprema za nadzor brzine poput 'TraffiVisiona', stacionarnih i ručnih radara, vozila za raspoznavanje registarskih pločica... Vozači će na štandu moći provjeriti i svoje negativne prekršajne bodove, alkotestirati se i imati mogućnost isprobati testove za droge – poručuju iz MUP-a.

Napominju i da će se u izložbenom prostoru MUP-a u paviljonu 7A Zagrebačkog velesajma moći pogledati različiti edukativni filmovi i spotove te prigodna izložba. Roditelji će moći saznati kako na siguran način prevoziti djecu u sjedalici, a najmlađi posjetitelji će moći odmjeriti svoje znanje u poznavanju prometnih propisa.

Sve u svemu, najatraktivniji automobilski izlošci, među kojima najmanje tri svjetske vicepremijere, 27 hrvatskih premijera i nekoliko zanimljivih koncepata očekuju sve ljubitelje svijeta automobilizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:14